ΔΙΕΘΝΗ

 Στόεφ και Σαμελβούο φαβορί για τον πάγκο της Βουλγαρίας

 Στόεφ και Σαμελβούο φαβορί για τον πάγκο της Βουλγαρίας

Η αναζήτηση του τεχνικού που θα οδηγήσει τους Βούλγαρους διεθνείς αρχικά στην πρόκριση του EURO 2023 και μετέπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, συνεχίζεται στην γειτονική χώρα, με τα ονόματα των τεχνικών Μάρτιον Στόεφ και Τόμας Σαμελβούο να έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει από την Ομοσπονδία ως επικρατέστεροι διάδοχοι του απερχόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκι Ζελιάσκοφ.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου πρτόσφατα, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της BF Volleyball, ο πρόεδρος Λιούμπομιρ Γκάνε, ανακοίνωσε ότι συζήτησαν για 9 υποψήφιους, αλλά συμφώνησαν σε 5, αρνούμενος ρητά να κατονομάσει ονόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Μάρτιν Στόεφ, που οδήγησε την εθνική ομάδα U20 της Βουλγαρίας στο χάλκινο στο Eurovolley 2022, λίγες ώρες μετά την τελετή απονομής ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «η δέσμευή του στην εθνική ομάδα έληξε».

“Ο Γκάνεφ μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί για τα χάλκινα μετάλλια. Με ρώτησε αν ήθελα να αναλάβω τους άνδρες. Είπα ότι ήταν δυνατό, αλλά μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Επίσης, όχι για μια περίοδο ενός έτους, αλλά μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες 2028», σχολίασε πριν από λίγες μόλις ώρες ο Μάρτιν Στόεφ, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν κοντά στο τιμόνι της Εθνικής ανδρών της Βουλγαρίας.