BEACH VOLLEY

Στον… αφρό της Σκοπέλου Μεθενίτη/Καραγκούνη (φωτο)

Στον… αφρό της Σκοπέλου Μεθενίτη/Καραγκούνη (φωτο)

Τον πρώτο τους φετινό τίτλο σε Master τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volleyball 2015 πανηγύρισαν οι διεθνείς πρωταθλήτριες, Μεθενίτη Καραγκούνη επικρατώντας με 2-1 σε των φιναλίστ Τέζα/Δηλαβέρη στον ιστορικό τελικό που έριξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία της απόλυτα επιτυχημένης και άψογης, οργανωτικά και αγωνιστικά, διοργάνωσης της Σκοπέλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

Σε μία πραγματική γιορτή του αθλήματος, που σε τίποτα δεν έδειχνε πως η Σκόπελος είναι πρωτάρα στη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού τουρνουά, παρουσία του κόσμου, που πέρα από τις κερκίδες είχες γεμίσει και τα πεζοδρόμια της παραλίας της Χώρας, οι Αθηνά Δηλαβέρη και Αρετή Τέζα με την εμπειρία τους κέρδισαν το α’ σετ με 21-18 και πήραν προβάδισμα στα σετ και στην ψυχολογία.

skopelos

Οι νεαρές διεθνείς, Μεθενίτη/Καραγκούνη με όπλο τους τον ενθουσιασμό και την δίψα τους για το στέμμα, πιέζοντας στο σερβίς επέβαλλαν από την αρχή του β’ σετ το ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αντιπάλων τους ισοφάρισαν δια… περιπάτου με 21-8 σε 1-1 σετ στέλνοντας το ματς σε τάι μπρέικ.

Το σετ της μιας ανάσας, όχι μόνο δικαιολόγησε τον τίτλο του, αλλά έκοβε την ανάσα.. Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα, έφεραν πρώτη την ομάδα των Δηλαβέρη/Τέζα σε σε ματς μπολ, όμως οι διεθνείς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα η Καραγκούνη με δικές της ενέργειες κράτησε ζωντανή την ομάδα της, η οποία όχι μόνο ισοφάρισε αλλά προηγήθηκε και με 15-14.

Σε εκείνο το σημείο οι αντίπαλες, μετά από μία πτώση της Δηλαβέρη, ζήτησαν medical time out, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες φροντίδες στην Κρητικοπούλα πρωταθλήτρια, που ένιωθε ενοχλήσεις στον ώμο.

Αυτή η διακοπή, φάνηκε να βγάζει εκτός ρυθμού τις διεθνεις, καθώς η Τέζα έκανε το 15-15 και τελικά έπειτα από αλλεπάλληλα ματς μπολ η Καραγκούνη με έναν άσο και μια επίθεση, διαμόρφωσε το τελικό 20-18, που έντυσε στα… χρυσά την ομάδα της.

ntelirio

Το φινάλε βρήκε τις δύο νικήτριες να πανηγυρίζουν ξέφρενα… Την Καραγκούνη να χοροπηδάει στην άμμο σαν τρελή και την Μεθενίτη μεσα σε ντελίριο ενθουσιασμού με ένα ποδοσφαιρικό βολέ που θα ζήλευε και ο… Μέσι να στέλνει την μπάλα στα ουράνια της Χώρας της Σκοπέλου. Οπως εξήγησε όμως στο Volleyplanet υπήρχε λόγος για αυτό της το ξέσπασμα.

“Μετά την ατυχία που είχα στο προηγούμενο Master, όπου έπαθα δηλητηρίαση στην Καρδία, έπρεπε πρώτα πρώτα να «κερδίσουμε» ξανά την αυτοπεποίθησή μας και τον εαυτό μας και στη συνέχεια μία πολύ δύσκολη αντίπαλο. Πέρα από την εμπειρία και τις δυνατότητες των αντιπάλων μας, για μένα αυτό το ματς κόντρα στην κουμπαρά μου την Αρετή (σ.σ. Τεζα) ήταν πολύ ιδιαίτερο, όμως το σίγουρο ήταν πως από αυτόν τον τελικό κερδισμένη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα ήταν η βαφτιστήρα μου, στην οποία και αφιερώνω αυτό το χρυσό μετάλλιο» τόνισε η νονά της μικρής Τζόρτζια, Πηγιάννα Μεθενίτη.

metheniti_karagkouni

Η συμπαίκτριά της, Πέννυ Καραγκούνη που από την αρχή δεν έκρυψε την φιλοδοξία της να είναι η πρώτη που θα “γράψει” το όνομά της στη «χρυσή βίβλο» του ιστορικού Master της Σκοπέλου, στάθηκε σε αυτή τη δίψα για τον τίτλο, καθώς όπως δήλωσε στο Volleyplanet «είναι πιο δύσκολο, όταν έχεις χάσει το α’ σετ και για να γυρίσεις μετά το ματς, πάει να πει ό,τι το θες πάρα πολύ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έφτασαν στην 4άδα και έδειξαν πως κάλλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν σε διάκριση. Περισσότερο όμως θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη αυτή, που μας δίνει τρομερή ώθηση και ανεβασμένη ψυχολογία για τα τελικά, σε μένα και την Πηγιάννα, γιατί έχουμε κάνει τρομερές θυσίες για να φτάσουμε στους στόχους μας».