ΔΙΕΘΝΗ

Στον δρόμο προς το Ρίο

Στον δρόμο προς το Ρίο

Το πρώτο απο τα δύο φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά του Βερολίνου έδωσαν στο Βελιγράδι Σερβία και Βουλγαρία, με την ομάδα του Νίκολα Γκρμπιτς να επικρατεί 3-1..

Μπορεί στην Ελλάδα να απολαμβάνουμε τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, αυτό όμως δεν ισχύει για τους… “ισχυρούς” του Ευρωπαϊκού βόλεϊ που μετρούν αντίστροφα για το μεγάλο Προολυμπιακό τουρνουά του Βερολίνου που θα φιλοξενηθεί από τις 5 έως 10 Ιανουαρίου…

Σερβία και Βουλγαρία φρόντισαν να μπούνε σε… αγωνιστικούς ρυθμούς κλείνοντας δύο φιλικά στο Βελιγράδι…

Στο πρώτο από τα δύο φιλικά που φιλοξενήθηκε στην Χάλα Πιονίρ και το παρακολούθησαν 1000 θεατές η Σερβία επικράτησε 3-1 έχοντας κορυφαίους τους Λούμπουριτς με 20 και Πέτριτς με 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ πριν την έναρξή του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Ντέγιαν Μπρντοβιτς.

Τραγική φιγούρα ο γιος του Αλέξα Μπρντοβιτς που βρίσκεται στις επιλογές του Γκρμπιτς ξεκινώντας βασικός στον αγώνα.

Ο τεχνικός της Σερβίας ξεκίνησε με τους Ίβοβιτς, Ποντρασκάνιν, Λούμπουριτς, Πέτριτς, Στάνκοβιτς, Μπρντοβιτς και λίμπερο τον Μαϊστόροβιτς,ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκαν και οι Κάτιτς, Λίσινατς, Όκολιτς, Στοϊλοβιτς, Κρισμάνοβιτς και Ρόσιτς, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Ατανασίεβιτς, Κοβάτσεβιτς, Γιόβοβιτς και Στάροβιτς.

Απο την πλευρά του ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ είδε με ικανοποίηση το παιχνίδι της ομάδας του που έχασε στις λεπτομέρειες. Κορυφαίος για τους γείτονες μας οι Ουτσίκοφ και Πέντσεφ με 17 και 15 πόντους.

Ο προπονητής της Βουλγαρίας ξεκίνησε με τους Μπρατόεφ, Πέντσεφ, Τοντόροφ, Νικόλοφ και λίμπερο τον Σαλπάροφ.

Μετά το πρώτο σετ ο Κονσταντίνοφ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι και τους Γκότσεφ, Αγκόντσεφ, Ουτσίκοφ, Ιβάνοφ και Γκραντινάροφ