Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στον Παναθηναϊκό οι ξένοι γνώριζαν ότι… αποχαιρετούν

Στον Παναθηναϊκό οι ξένοι γνώριζαν ότι… αποχαιρετούν

Ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά που το μπάντζετ άγγιξε το 1.000.000 Ευρώ κατάφερε να κατακτήσει μόνο το Λιγκ Καπ με τη σεζόν να κρίνεται αποτυχημένη.

Η νέα ομάδα όπως και πέρυσι ξεκίνησε να “χτίζεται” πολύ νωρίτερα ενόψει της σεζόν 2024-25 και ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων. Πρώτος ανανέωσε ο κόουτς Δημήτρης Ανδρεόπουλος, όπως σας είχαμε πρώτοι γράψει και αμέσως μετά έγιναν οι πρώτες επαφές αλλά και συζητήσεις για το μπάντζετ, το οποίο θα είναι λίγο πιο μαζεμένο συγκριτικά με τα δυο τελευταία χρόνια.

Ερνάντεζ στο Κουβέιτ, έρχεται ο Νίλσεν 

Εξαρχής είχε αποφασιστεί να μην κρατηθεί ο Ερνάντεζ -εκ των υψηλότερων συμβολαίων- κάτι το οποίο αιφνιδίασε τον Κουβανό διαγώνιο που ήθελε να παραμείνει στα “πράσινα”. Ο μπόμπερ των “πρασίνων” δέχτηκε πρόταση από το Κουβέιτ και δεδομένου ότι από την ομάδα του είχαν κλείσει το… μάτι για να βρει άλλο συμβόλαιο, βρήκε όσο καλύτερο μπορούσε στο Κουβέιτ. Πάντως, 0 Ερνάντεζ πριν το Φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας γνώριζε πολύ καλά ότι θα αποτελέσει παρελθόν, καθόλου τυχαίο δεν ήταν ότι ακόμα και το βραβείο MVP στο Λιγκ Καπ δεν το πανηγύρισε αφού έμοιαζε σαν να του… χρύσωναν το χάπι ενώ ήξερε και τον αντικαταστάτη του (σ.σ αφού διέρευσε το όνομα) τον Δανό Ράσμους Νίλσεν. Ο 30χρονος διαγώνιος που αγωνίζεται στην Α2 Ιταλίας έρχεται με τη θετική γνώμη του πρώην πασαδόρου του ΠΑΟ Άξελ Γιάκομπσεν και μένει να δούμε αν θα βγει… λίρα 100.

Κόβαρ ήταν μέχρι να μην είναι

Περνώντας στην περίπτωση του Κόβαρ, ο ακραίος του Παναθηναϊκού είχε και αυτός ξεκινήσει συζητήσεις παραμονής στην ομάδα. Ωστόσο, η απόδοσή του από το Κύπελλο Ελλάδος και έπειτα -όταν και κρίνονται οι κούπες- αλλά και μια… γύρα  στα social media “πάγωσαν” οποιαδήποτε σκέψη και επαφή ανανέωσης, κάτι που φυσικά το είχε καταλάβει ο ίδιος. Οι “πράσινοι” αναζητούν ξένο ακραίο αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Κακή σεζόν για Ρανγκέλ

Αναφορικά με τον Ρανγκέλ πριν τα κρίσιμα παιχνίδια υπήρχε και για αυτόν η σκέψη παραμονής του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά ήταν κακή για τον Βραζιλιάνο που είχε πολλές ευκαιρίες και δεν φάνηκε ουδέποτε να πιέζεται από το γεγονός ότι πίσω του υπήρχαν οι Πετρέας-Παπαγγελόπουλος που δεν πήραν ευκαιρίες. Οι “πράσινοι” έχουν συμφωνήσει με έτερο ξένο μπλοκέρ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ψάξει πολλά ονόματα στην αγορά.

Αντίο Ιερεθουέλο, εμπιστοσύνη σε Έλγκερτ 

Δεδομένο είναι επίσης ότι ο Ιερεθουέλο δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και όπως σας είχαμε γράψει λόγω του χειρουργείου δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει και αν θα επιστρέψει δριμύτερος, κάτι που του ευχόμαστε ολόψυχα. Στην πάσα οι “πράσινοι” θα πορευτούν με τον 26χρονο Καναδό, Μαξιμίλιαν Έλγκερτ που μπορεί να μην ήταν στις πρόσφατες κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είχε μια καλή σεζόν  στη Γερμανία με τη φανέλα της Λούνενμπουργκ και έφτασε μέχρι τον τελικό του CEV Cup.