ΔΙΕΘΝΗ

Στον… ΠΑΟΚ του Κατάρ ο Ζένια (φωτό)

Στον… ΠΑΟΚ του Κατάρ ο Ζένια (φωτό)

Και με τη… βούλα παίκτης της Αλ Σαντ του Κατάρ είναι εδώ και λίγες ώρες ο Ζένια Γκόρτσανιουκ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί φορώντας ασπρόμαυρη εμφάνιση.

Έτοιμος για το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα του Κατάρ κόντρα στην Ελζαις είναι πλέον ο πρώην άσος της ΜΕΝΤ, που υπέγραψε χθες το νέο του συμβόλαιο στην ομάδα της Ντόχα, μία πραγματική πολυεθνική.

Ομάδα… μουσείο!

«Δεν γνωρίζω καλά το πρωτάθλημα εδώ, απλά ξέρω ότι αύριο παίζουμε με μια από της καλύτερες ομάδες» ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Volleyplanet ο Ζένια Γκόρτσανιουκ. Στη νέα μου ομάδα, έχω συμπαίκτη τον Γερμανό διαγώνιο, Πάμπελ, ενώ υπάρχουν ακόμη 2 Βραζιλιάνοι, ένας Βόσνιος, ένας Αφρικανός και δύο διεθνείς παίκτες του Κατάρ.

Γενικότερα είμαστε μία νέα ομάδα, με πολύ όρεξη και πάθος για διάκριση. Να τονίσουμε δε πως το σωματείο μας, είναι πολύ πλούσιο και μάλιστα κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο φέρνει στη Ντόχα, διάσημες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα κα…» επεσήμανε ο Ουκρανός ακραίος.

ZENIA SAD 3_n

Πέρα όμως από τον πλούτο που υπάρχει στην ομάδα του Κατάρ, οι εγκαταστάσεις της οποίας σύμφωνα με το Ζένια «θυμίζουν… μουσείο», δύσκολα μπορεί κανείς να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην απόλυτη χλιδή που συναντά με το που πατήσει το πόδι του στο εν λόγω Εμιράτο.

ZENIA SAD 4_n

Φτώχεια Κατάρ… αμενη! 

Από το κατασκευασμένο από την J&P και ίσως  το πιο εντυπωσιακό στον κόσμο νέο αεροδρόμιο,  μέχρι τους δρόμους και τα πολυτελή σπίτια ο πακτωλός των πετροδολαρίων που έχουν δαπανηθεί στη χώρα είναι… ασύλληπτος. Με θεόρατους ουρανοξύστες να ξεπροβάλλουν στη μέση του… πουθενά , η Ντόχα θυμίζει πολύ την πρόσφατη ιστορία του γειτονικού Ντουμπάι, όπου από μια γωνιά της ερήμου ξεχειλίζει η απόλυτη χλιδή.

ZENIA auto_n

Κυλάει σα… νεράκι το πετρέλαιο!

Λογικό είναι λοιπόν και ο Γκόρτσανιουκ, από τις πρώτες κιόλας ώρες της παρουσίας του στο πλούσιο θέρετρο του Κατάρ να είναι ακόμη «θαμπωμένος». «Όπου και να κοιτάξεις τα χρήματα είναι παντού… Το πετρέλαιο εδώ είναι σαν το… νερό, αν και είναι φτηνότερο και από νερό!

Τα πανάκριβα αμάξια εδώ με το ζόρι χωράνε στους δρόμους, λόγω υπερ-μεγέθους, ενώ υπάρχουν κάποιες πολυτελείς βίλες, που δεν τις χωρά ο νους! Το θεόρατο εμπορικό mall που είναι μπροστά από το σπίτι μου, είναι τόσο πελώριο που καλύπτει τον… ήλιο».