ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στράντζαλη στο Volleyplanet: «Χάρηκα πολύ για την εμπειρία – Πολύ σημαντικό το επαγγελματικό πλαίσιο στο βόλεϊ»

Στράντζαλη στο Volleyplanet: «Χάρηκα πολύ για την εμπειρία – Πολύ σημαντικό το επαγγελματικό πλαίσιο στο βόλεϊ»

Στο πλαίσιο του Thessaloniki Grand Slam, η Όλγα Στράντζαλη μίλησε για όλα στο Volleyplanet.gr. Στάθηκε στην εμπειρία της στο τουρνουά και μίλησε γενικά για την διοργάνωση, αναφέρθηκε στην εθνική Γυναικών και σχολίασε το ζήτημα του επαγγλεματικού βόλεϊ.

Η τέως αρχηγός της εθνικής Γυναικών, στην πρώτη της εμφάνιση σε beach volley, κατέβηκε στο τουρνουά με την Δήμητρα Μαναβή στο πλευρό της, και η πορεία τους ξεκίνησε από τα προκριματικά την Πέμπτη στην Καρδία. Μαζί έκαναν το απόλυτο των νικών στο κυρίως ταμπλό και προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τις Ελένη Αλεξόγλου και Μυρτώ Πασχαλάκη.

Μιλώντας στο volleyplanet.gr δήλωσε για το τουρνουά: «Σαν εμπειρία μου φάνηκε πάρα πολύ ωραία, χάρηκα πάρα πολύ που έπαιξα με τη Δήμητρα βασικά και ήταν ωραία. Ήταν και στην Θεσσαλονίκη, την πόλη μου, οπότε το χάρηκα πάρα πολύ. Έχω “ψοφήσει”, δεν ήμουν συνηθισμένη σε τόσα παιχνίδια στην άμμο με τόση πολύ ζέστη, αλλά πραγματικά μου άρεσε πολύ και ίσως ξαναπαίξω. Επίσης πολύ ωραία ήταν και σαν διοργάνωση, είναι πολύ ωραίο που γίνεται στο κέντρο της πόλης, οπότε ο κόσμος έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει. Θέλω να δω και τους τελικούς το βράδυ, πιστεύω αυτά θα είναι τα πιο ωραία παιχνίδια και να γίνονται κάθε χρόνο όπως και γίνεται ήδη».

Στεκόμενη στους αγώνες της Εθνικής, όπου και παρακολούθησε, είπε: «Φυσικά και παρακολουθήσα τα κορίτσια και χθες και προχθές. Έχουν κάνει το 2×2 μέχρι στιγμής και έχουν ένα τρομερό σερί. Πιστεύω ότι θα τα πάνε πάρα πολύ καλά και έρχεται και το Πανευρωπαϊκό στο τέλος του καλοκαιριού. Ελπίζω αυτή η πορεία τους και η δουλειά που κάνουν να κάνουν τις φορείς να παρακολουθήσουν λίγο το γυναικείο βόλεϊ και να ακούσουν τα επιχειρήματα που έχουν τα κορίτσια, ώστε να γίνει επαγγελματικό».

Σχολιάζοντας το ζήτημα του επαγγελματικού βόλεϊ, δήλωσε: «Είναι κρίμα το βόλεϊ, που είναι τόσο μεγάλο άθλημα στην Ελλάδα, να μην είναι επαγγελματικό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλισή μας, είναι πολύ σημαντικό για την ένσημά μας και για πάρα πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν. Αν είναι επαγγελματικό το άθλημα, θα αναγκαστούν να σε πληρώσουν. Έχουμε περάσει διάφορα εμείς εδώ στην Ελλάδα, οπότε το να γίνει το βόλεϊ επαγγελματικό θα βοηθήσει για να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
02/05/2026

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου εξομολογείται στο Volleyplanet.gr για τη διαδρομή της και τον πιο δύσκολο χρόνο της καριέρας της

Το Volleyplanet.gr φιλοξενεί την πρώτη της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της Ειρήνης Χατζηευστρατιάδου μετά το μεγάλο φινάλε και λίγο πριν τη μεγάλη αλλαγή....