Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα

Ανάλυσε το

Στο ντέρμπι ουραγών της 8ης αγωνιστικής της Volleylegaue h AEK για ένα ακόμη ματς άφησε πίσω τα προβλήματά της και με όπλο της το μπλοκ επικράτησε με 3-0 (27-25, 25-18, 25-18) της Λαμίας, που για ένα ακόμη ματς με χαρακτήρα “ο θάνατός σου η ζωή μου” αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Παίζοντας κανονικά με τους ξένους της και για δεύτερο συνεχόμενο ματς με παίκτη-προπονητή τον Ανδρεάδη η ΑΕΚ κατάφερε σε ένα ματς “ο θάνατός σου η ζωή μου” να πανηγυρίσει το πολύτιμο τρίποντο της δεύτερης φετινής νίκης της.

Η Λαμία, υπό το βλέμμα του Βραζιλιάνου νεοαποκτηθέντα ακραίου, Φρέντι Λεονάρντο Τεισέιρα,  αιφνιδιάστηκε από την σχεδόν πλήρη αντίπαλό της, αλλά με εξαίρεση το πρώτο σετ, όπου προηγήθηκε με 23-21 της ΑΕΚ, αλλά πλήρωσε τα λάθη της, δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογία να χτυπήσει το ματς. 

Έτσι η ΑΕΚ, που είχε την ατυχία να χάσει στο τρίτο σετ, λόγω τραυματισμού (υπέστη διάταση στη γάμπα) τον Κολομβιανό Παγιάν, κυριάρχησε στο μπλοκ και καλύτερη στον επιθετικό τομέα του αντιπάλου της, πήρε εύκολα τα δύο τελευταία σετ και με τις επιθέσεις των Μπουρκόφσκι ,  Ραντούνοβιτς, έφτασε στη δεύτερη φετινή της νίκη, κερδίζοντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων της που βρέθηκαν στην Γλυφάδα.

Το… «κλειδί»

Το καλό μπλοκ της ΑΕΚ αλλά κυρίως η έλλειψη πίστης και ψυχολογίας της Λαμίας, που έκανε εύκολα το λάθος, έγειραν μετά το αμφίρροπο α’ σετ την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των “Ένωσης”.

Στο αποχαιρετιστήριο λοιπόν παιχνίδι κάποιων ξένων της ομάδας, οι “κιτρινόμαυροι”  άφησαν για λίγο τα προβλήματα πίσω τους και πήραν ένα τρίποντο-ανάσα, που σε συνδυασμό με τις επικείμενες κινήσεις της διοίκησης, επιτρέπει στο ιστορικό σωματείο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Τάδε έφη…

Ο παίκτης- προπονητής της ΑΕΚ, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε για τη νίκη επί της Λαμίας στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ: «Ήταν μια μεγάλη νίκη που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες που δεν αγωνίστηκαν καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι ξένοι. Δεν ήταν το δίκαιο αλλά ήταν το σωστό. Έτσι έπρεπε να γίνει για να χτυπήσουμε το ματς. Οι παίκτες κάναμε το χρέος μας και σήμερα. Τώρα είναι σειρά της διοίκησης να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχύσει το ρόστερ».

O προπονητής της Λαμίας Γιάννης Μέλκας δήλωσε για τον αγώνα: «Το παιχνίδι χάθηκε λόγω της κακής ψυχολογίας που έχει η ομάδα μετά τις συνεχόμενες ήττες. Περιμέναμε να παίξει άλλη ομάδα και έπαιξαν οι βασικοί της ΑΕΚ. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε και να σκεφτούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις: «Κάναμε έναν τρομερό αγώνα τις τελευταίες πέντε μέρες ο οποίος ευτυχώς έφερε αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της ομάδας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ-ΓΣ Λαμίας 3-0 (27-25, 25-18, 25-18)

ΑΕΚ (Ανδρεάδης): Ωρολογάς 4 (4/8 επ, 82% υπ – 82% άριστες), Ραντούνοβιτς 14 (11/22 επ, 3 μπλοκ, 78% υπ – 44% άριστες), Παγιάν 13 (8/16 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Μπουρκόφσκι 17 (11/14 επ, 6 μπλοκ), Κρνιτς, Ανδρεάδης 5 (5/5 επ) / Γκούζντα (λ, 78% υπ – 33% άριστες), Οικονόμου, Μιχαλόπουλος, Ίλιτς 2 (1/5 επ, 1 άσσος), Δημητρούδης.

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Γκιμαράες 7 (6/24 επ, 1 άσσος, 88% υπ – 46% άριστες), Μακ Κίμπιν 11 (9/16 επ 1 άσσος, 1 μπλοκ, 82% υπ – 45% άριστες), Χήρας 1 (1/3 επ), Ντε Σόουζα 5 (1/1 επ, 4 μπλοκ), Παπαδόπουλος 4 (4/8 επ) / Κουτσονίκας (λ, 56% υπ – 30% άριστες), Αλεξίου (λ, 100% υπ – 40% άριστες), Καρβούνης, Μαδούρας 6 (5/7 επ, 1 μπλοκ), Βλαχόπουλος, Καββαδάς 1 (1/6 επ).