ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πήρε στο κρανίο» η Σαφρόνοβα και πάει για τιμωρία

safronova

Σε μία αναπάντεχη πολιτική δήλωση, στη διάρκεια του ντέρμπι της Λίγκας γυναικών του Καζακστάν, Zhetysu-Altay προχώρησε η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Αλέσια Σαφρόνοβα, που πλέον κινδυνεύει με “καμπάνα” από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Βόλεϊ της χώρας.

Η 34χρονη αρχηγός της Zhetysu πλησίασε την κάμερα της του τηλεοπτικού καναλιού που μετέδιδε απευθείας το ματς και φώναξε “Όλα στο Καζακστάν είναι προς πώληση”!

Μετά από αυτά τα λόγια, η διεθνής μπλοκέρ του Καζακστάν και σύζυγος του Τούρκου προπονητή της ομάδας, Burhan Canpolat, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της ομάδας της  σε αυτόν τον γύρο του πρωταθλήματος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας του Καζακστάν Yermek Syrylybaev δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας του: “Το εν λόγω περιστατικό πλήττει όχι μόνο την Ομοσπονδία Βόλεϊ του Καζακστάν, αλλά και ολόκληρη την αθλητική κοινότητα στο Καζακστάν”.

Η τελική απόφαση για τη Σαφρόνοβα αναμένεται να ληφθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Βόλεϊ του Καζακστάν, που θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  εδώ και λίγο καιρό το Καζακστάν υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία για τη δημιουργία ενός ενιαίου παντουρκικού στρατού που θα αποτελείται ακόμη από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Κιργιστάν.

Δείτε εδώ το επίμαχο video