Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τα βλέμματα σε Βραχάτι, Σύρο και Πάτρα

Τα βλέμματα σε Βραχάτι, Σύρο και Πάτρα
Τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνουν την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών με το τηλεοπτικό ντέρμπι στο Βραχάτι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του Παναθηναϊκού να ξεχωρίζει.

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός (13/12, 18.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Λ., Novasports-4).

Φέτος, ο Παμβοχαϊκός μετρά δυο νίκες επί του Παναθηναϊκού η μία στο τουρνουά της Νέας Περάμου και η άλλη στο Λιγκ Καπ ενώ η ομάδα της Βόχας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά αφού προέρχεται και από την εκτός έδρας νίκη της επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Υπάρχει κόπωση από τους αγώνες Τετάρτη  – Σάββατο και τις μεγάλες μετακινήσεις αλλά οφείλουμε να δώσσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους αγώνες είναι βελτιωμένος σε σχέση με τους αγώνες που δώσαμε στην αρχή της σεζόν. Είναι ομάδα που δίνει έμφαση στο μπλοκ – άμυνα και είναι αντίπαλος με εμπειρία και βαριά φανέλα. Εμείς θα ξεκινήσουμε από την υποδοχή μας και μετά θα κάνουμε την τακτική μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα κάνουμε το παιχνίδι μας και με υπομονή θα πάρουμε τη νίκη. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο του Βραχατίου να δει έναν ωραίο αγώνα και να μας δώσει ώθηση για τη νίκη».
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ψάχνει άτυπη ρεβάνς, προέρχεται από τη νίκη επί της Παναχαϊκής και δεν θέλει να χάσει την επαφή του με τα ψηλότερα βαθμολογικά στρώματα, αυτά της 4άδας. Ο κεντρικός του ΠΑΟ, Μάκης Κανέλλος που θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του ανέφερε: «Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει υψηλούς στόχους στο φετινό πρωτάθλημα. Επειδή όμως κι εμείς από την πλευρά  μας έχουμε ψηλά τον πήχη, θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι διότι έχουμε ανάγκη αυτή τη νίκη, τόσο από βαθμολογικής άποψης , όσο και ψυχολογικής. Πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κερδίζουμε δυνατούς αντιπάλους, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχουμε πράξει. Παραδοσιακά όλες οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν σκληρές και πιστεύω ότι και την Κυριακή θα γίνει ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι».

Φοίνικας Σύρου – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος)

Στη Σύρο, ο Φοίνικας υποδέχεται τον Εθνικό  Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τη νησιωτική ομάδα να θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Κηφισιά ενώ παράληλλα έχει μια εβδομάδα φωτιά… αγωνιστιή για να διαχειριστεί.

Ο Σέρβος διαγώνιος του Φοίνικα, Τόμισλαβ Ντόκιτς είπε: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με δύσκολους αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Προταιρεότητα είναι να διατηρηθούμε στη βαθμολογική θέση που έχουμε στο πρωτάθλημα και να προκριθούμε στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολοι στόχοι. Υπάρχει επιβάρυνση σε όλους τους παίκτες αλλά μας δίνει κουράγιο και δύναμη ο κόσμος το οποίο σίγουρα θα έχουμε στο πλευρό μας».
Χωρίς τον Ανέστη Δαλακούρα (σ.σ. οστικό οίδημα εκτός γηπέδων τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες) και με το νεαρό Σωκράτη Χαραλαμπίδη να επωμίζεται το βάρος στη θέση του ακραίου, ο Εθνικός γνωρίζει ότι έχει δύσκολη αποστολή.
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης αφού έδωσε ευχές στον Δαλακούρα, τόνισε: «Κατ΄αρχήν εύχομαι στον Ανέστη Δαλακούρα περαστικά και γρήγορη επιστροφή. Του δίνω και συγχαρητήρια για την ηρωική προσπάθεια που έκανε με την Παναχαϊκή. Από την αρχή της σεζόν μας έχουν πάει όλα ανάποδα. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να βάλουμε τα δυνατά μας. Οι δοκιμασίες δεν είναι πάντα αγωνιστικές. Ο Εθνικός θα τα καταφέρει και θα ανταποκρθεί στις προκλήσεις και στις δυσκολίες. Έχουμε δύσκολο αγώνα με τον Φοίνικα και ακολουθεί και η Ευρώπη. Τα νέα παιδιά κάποιες φορές μπαίνουν στα βαθιά πιο γρήγορα. Δεν χρειάζεται άγχος. Θα παλέψουμε και παράλληλα θα σχεδιάσουμε το πλάνο μας για τη συνέχεια της περιόδου».

Παναχαϊκή Πετ.2013 – ΑΣ Άρης (19.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Κουτσούλας).

Ντέρμπι επιβίωσης στην Πάτρα με την Παναχαϊκή να φιλοξενεί τον Άρη και να αναζητά πολύτιμους βαθμούς.
Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και αυτό γιατί θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι αγώνας στην έδρα μας, ο Αρης έχει περίπου τους ίδιους στόχους με εμάς και για αυτό μοναδικός μας στόχος είναι μόνο οι 3 βαθμοί»
Από την άλλη, ο Άρης διεκδικεί την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα και βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τον πασαδόρο του Γιάννη Χαριτωνίδη να βάζει τέλος σε φήμες σχετικά με το σχήμα που θα αγωνιστεί ο Άρης κόντρα στην Παναχαϊκή: «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Άρης θα κατέβει με εφήβους στον συγκεκριμένο αγώνα. Είναι ένα θέμα που δεν συζητήθηκε ποτέ μεταξύ των παικτών. Είμαστε σε δύσκολη θέση λόγω των οικονομικών αλλά έχουμε δέσμευση από την διοίκηση πως από μέρα σε μέρα θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα. Συνεπώς πηγαίνουμε στην Πάτρα έχοντας στο μυαλό μας μόνο τη νίκη. Η Παναχαϊκή είναι μαχητική ομάδα, με έμπειρους Έλληνες παίκτες και θα πρέπει να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας. Με νίκη θα πάρουμε βαθιά ανάσα για τη συνέχεια».