ΔΙΕΘΝΗ

Τελικό η Βάσας του Αθανασόπουλου – Για τη σωτηρία η DVTK του Γαϊτανάκη

Τελικό η Βάσας του Αθανασόπουλου – Για τη σωτηρία η DVTK του Γαϊτανάκη

Οι ημιτελικοί των γυναικών στο ουγγρικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν με την Βάσας να θριαμβεύει με 3-0 (25-19, 25-13, 25-15) και τον 3ο αγώνα κόντρα στην Szent Benedek στην Βουδαπέστη.

Στη σειρά των τελικών (3 νίκες) για τον τίτλο του πρωταθλήματος και το φετινό νταμπλ, η ομάδα του Αθανασόπουλου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Swietelsky-Békéscsaba που προκρίθηκε στο μεγάλο ραντεβού της Extraliga κερδίζοντας στο τελευταίο ματς της 4άδας με 3-0 )25-18, 25-23, 25-10) την MCM-Diamant Kaposvár.

“Αυτοί οι αγώνες είναι πάντα οι πιο δύσκολοι, οι αθλήτριές μου έπρεπε να γνωρίζουν ότι και αυτός ο αγώνας ξεκινά από το 0-0. Τα κορίτσια παίξανε συγκεντρωμένο βόλεϊ από την αρχή μέχρι το τέλος και απέδειξαν με πειστική επιτυχία, ότι αξίζουν μια θέση στους τελικούς. Ανυπομονούμε πολύ για τον τελικό εναντίον της Békéscsaba, δεν θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλές ομάδες να παίξουν για τρία χρυσά μετάλλια. Ευχαριστώ τον János Jámbor και όλους τους συνεργάτες μου, αλλά και τους οπαδούς μας που δημιούργησαν ξανά μια φανταστική ατμόσφαιρα. Τους περιμένουμε και στη μάχη για τον τίτλο” δήλωσε ικανοποιημένος ο Έλληνας “Μίδας” της Βάσας, που προβάρει για το 3ο χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, μετά από αυτά των Κυπέλλου Ουγγαρίας και MEVZA Cup.

Σε αντίθεση με το Χολαργιώτη τεχνικό, που καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για τα μεγάλα ραντεβού του πρωταθλήματος, ο Κρητικός προπονητής της Diósgyőr DVTK, Λέων Γαϊτανάκης μετά την εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 3-0 (25-12, 25-12, 25-16) από την κάτοχο του τίτλου Fatum-Nyíregyháza για τις θέσεις 5-8, θα διεκδικήσει την πολύτιμη 7η θέση και την παραμονή κόντρα στην MTK Budapest.