Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τελικό ξεκαθάρισμα στην Πυλαία

Τελικό ξεκαθάρισμα στην Πυλαία

Στην Πυλαία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρόνται για  3η  φορά μέσα σε διάστημα έξι ημερών με τη νίκη να είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, αφού οι «ασπρόμαυροι» του Βορρά ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στα ημιτελικά ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» θέλουν να κατακτήσουν την 2η νίκη τους και να φθάσουν πιο κοντά στον τελικό…

Η μάχη των ημιτελικών του πρωταθλήματος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ μετά το «πάθημα» του πρώτου αγώνα καλείται να αποδείξει ότι του έγινε «μάθημα» και να φθάσει στη νίκη επί του Παναθηναϊκού που θα φέρε το 1-1 στα παιχνίδια.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την ήττα σοκ του πρώτου αγώνα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από τους «πράσινους» και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους έπειτα από δύο συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια στο ταϊ-μπρέϊκ.

Ο ΠΑΟΚ αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στην Πυλαία και να κατακτήσει τη νίκη που πλέον μοιάζει μονόδρομος αν δεν θέλει να χαλάσει όλο αυτό που με κόπο έχτισε όλη τη χρονιά.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού καθώς επέστρεψε και ο Δημήτρης Εφραιμίδης κανονικά στην ομάδα και έτσι άπαντες θα επιδιώξουν να φθάσουν στη νίκη

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέρει καλύτερα από όλους την κατάσταση και την κρισιμότητα του αγώνα και στις δηλώσεις του τόνισε «Πρέπει να μηδενίσουμε το κοντέρ και να δούμε μόνο τις πιθανότητες και όχι τις δυσκολίες. Να παίξουμε πιο ελεύθερα χωρίς το κακό άγχος και το σφίξιμο που είχαμε στο πρώτο ματς. Αυτό βέβαια είναι εύκολο στα λόγια αλλά πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Είμαστε μια ομάδα που μέχρι στιγμής έχουμε κάνει καταπληκτική δουλειά και με αυτή την αίσθηση και την αυτοπεποίθηση πρέπει να συνεχίσουμε».

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός με τεράστια ψυχολογία έπειτα από το νικηφόρο πρώτο παιχνίδι, με άγνοια κινδύνου και άγχους θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα πρόκρισης κάνοντας το 0-2.

Προβλήματα δεν υπάρχουν στους «πράσινους» που δείχνουν έτοιμοι όσο ποτέ άλλοτε να φθάσουν σε μια ακόμη φετινή τους υπέρβαση.

Ο Αμερικανός ακραίος του Παναθηναϊκού Μπράιαν Κουκ δήλωσε για τον Β ημιτελικό  «Είναι το δεύτερο παιχνίδι και περιμένουμε ένα σκληρό ματς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει και κάποια πράγματα ακόμα καλύτερα. Το ίδιο όμως ισχύει και για εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε την πίεση στο σερβίς και από εκεί και πέρα έχουμε καλές πιθανότητες».

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Μπούρας από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι εντελώς διαφορετικό ματς και πρέπει να ξεχάσουμε το προηγούμενο. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς τον τελικό. Πρέπει να ξεπεράσουμε την σωματική κούραση και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».