ΔΙΕΘΝΗ

«Τέλος εποχής» Μόσνα στο Τρέντο – Νέος πρόεδρος ο Μπρούνο Ντα Ρε

«Τέλος εποχής» Μόσνα στο Τρέντο – Νέος πρόεδρος ο Μπρούνο Ντα Ρε

Ο θρυλικός Ντιέγκο Μόσνα δεν είναι πλέον πρόεδρος της Trentino Volley . Ο 73χρονος επιχειρηματίας, που από το 2000 ηγήθηκε της πανίσχυρης ιταλικής ομάδας και οδήγησε το σωματείο του Τρέντο στην ελίτ του παγκόσμιου βόλεϊ, αποφάσισε πριν από δύο ημέρες να παραιτηθεί. Τον κ. Μόσνα διαδέχθηκε εδώ και λίγα 24ωρα στην προεδρία της Τρεντίνο ο 67χρονος Μπρούνο Ντα Ρε.

«Σήμερα είναι μια από τις πολλές σημαντικές μέρες της ζωής μου: μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σε αυτό το γραφείο, φεύγω από την προεδρία του βόλεϊ στο Τρεντίνο» δήλωσε συγκινημένος ο κ. Μόσνα ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του παγκόσμιου βόλεϊ. Και όχι άδικα, αφου στα 21 χρόνια της θητείας του, 5 παγκόσμια πρωταθλήματα Συλλόγων FIVB, 3 Τίτλοι Τσάμπιονς Λιγκ CEV,  1 CEV Cup,  4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας.  τον έκαναν τόσο ευτυχισμένο, που σε κάθε απονομή γελούσαν και τα… μουστάκια του από χαρά και περηφάνια!

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής Λίγκας, την περίοδο της παντοκρατορίας της Τρέντο είχε την ευκαιρία να καμαρώσει στα χρώματα της ομάδας, κάποιους από τους κορυφαίους άσους του παγκόσμιου βόλεϊ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μας, και νυν άσος του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Τζούριτς.

Ήταν τιμή και περηφάνια για μένα να ηγούμαι αυτού του συλλόγου, όχι μόνο για τις πολλές νίκες που επιτεύχθηκαν σε όλα τα επίπεδα, αλλά και που βοήθησα την πόλη του Τρέντο να γίνει πιο δημοφιλής και διάσημη στον κόσμο χάρη στην ομάδα του βόλεϊ. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν κοντά μου αυτά τα 22 χρόνια, ευχαριστώ τους οπαδούς μας και ευχαριστώ όλο το βόλεϊ για όσα μου έδωσαν», έγραψε ο Ντιέγκο Μόσνα στο προφίλ του στο Facebook».

Ασφαλώς η κληρονομία που αφήνει πίσω του ο Ντιέγκο Μόσνα είναι τεράστια, όσο και οι ευθύνες που βαραίνουν πλέον τις πλάτες του νέου αφεντικού της Τρεντίνο, Μπρούνο Ντα Ρε, να συνεχίσει επάξια το έργο του προκατόχου του, που κέρδισε με το σπαθί του την αγάπη αλλά και τον σεβασμό των κατοίκων του Τρεντο.