ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Tέρμα τα… δίφραγκα στις ελεύθερες live μεταδόσεις αγώνων της FIVB

Tέρμα τα… δίφραγκα στις ελεύθερες live μεταδόσεις αγώνων της FIVB

Σήμερα πραγματοποιείται στην Ιαπωνία το ιστορικό σερβίς του νεοσύστατου θεσμού της Volleyball Nations League, ωστόσο οι φίλοι των μεγάλων τουρνουά του αθλήματος θα πρέπει να ξεχάσουν τις δωρεάν μεταδόσεις αγώνων μέσω του YouTube και άλλων ιστοσελίδων του διαδικτύου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ, σε μια ακόμη φιλόδοξη προσπάθεια να αναβαθμίσει το προϊόν της, αποφάσισε πριν μερικούς μήνες, ότι οι αγώνες του NVL θα μεταδίδονται πλέον μέσω συνδρομητικών Pay Per View (PPV) υπηρεσιών και συγκεκριμένα από  την Αμερικάνικη εταιρία διαχείρισης αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο, IMG.

IMGBig

H IMG, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα δημοφιλών όπως το Wimbledon, το ATP Tour Tennis καθώς και την παραγωγή αγώνων της Premier League σε ορισμένες διεθνείς αγορές, θα έχει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των σημαντικότερων τουρνουά, αρχής γενομένης από τη νεοσύστατη διοργάνωση, που αντικατέστησε στο καλεντάρι του αθλήματος το World League.

Ενώ οι λεπτομέρειες της συνεργασίες αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ορισμένες χώρες έχουν ήδη πουλήσει τα δικαιώματα σε άλλους διανομείς, ενώ ορισμένοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν απευθείας μέσω της τηλεόρασης της FIVB, Volleyball ΤV. Για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, το κόστος ολόκληρου του VNL θα είναι € 20.

genikh-Volleyball-Balls-1

Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία η κίνηση αυτή αποτελεί κατά κάποιο τρόπο κι ένα «κρας τεστ» για το πόσοι φίλαθλοι είναι πρόθυμοι να πληρώνουν κάποιο χρήματα για να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν live αγώνες βόλεϊ, ειδικά όταν το διαδίκτυο είναι γεμάτο με ιστοσελίδες που προσφέρουν λύσεις για αυτές τις υπηρεσίες.

Αν το τεστ αυτό στεφθεί με επιτυχία θα αποδειχθεί πως το βόλεϊ έχει βιωσιμότητα ως τηλεοπτικό άθλημα και οι άνθρωποι που το αγαπούν θα πληρώσουν για να το παρακολουθήσουν. Κάτι που ασφαλώς θα αυξήσει σημαντικά την οικονομική βιωσιμότητα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

graca1

«Το βόλεϊ συνεχίζει να πρωτοστατεί στην ψυχαγωγία των φιλάθλων και η νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα OTT θα προσφέρει ασυναγώνιστη πρόσβαση σε κάθε λεπτό των αγώνων Nations Volleyball League. Αυτή είναι μια άκρως συναρπαστική στιγμή για το άθλημα, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την IMG για αυτό το έργο» δήλωσε ενθουσιασμένος χθες στη Λοζάνη της Ελβετίας ο  Βραζιλιάνος πρόεδρος της FIVB, Άρι Γκράσα.

Το Volleyball Nations League, που ξεκινάει στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται με τους τελικούς των γυναικών στο Nanjing της Κίνας, από τις 27 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου και τους τελικούς των ανδρών από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου στη Λιλ της Γαλλίας, θα αποτελέσει την παρθενική διοργάνωση, όπου η FIVB  αναλαμβάνει τον έλεγχο της δικής της παραγωγής περιεχομένου, εξασφαλίζοντας μια σταθερή παγκόσμια παραγωγή για τους «πιστούς του βόλεϊ» σε όλο τον κόσμο.

maracanazinho-div-fivb

“Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον γύρω από το Volleyball  Nations League και το κανάλι θα εξασφαλίσει, ότι οι οπαδοί του αθλήματος στο μέλλον θα έχουν πρόσβαση στη ζωντανή δράση οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα προσφέρει μια ψηφιακή εμπειρία όλο το χρόνο με κάλυψη όλων των μεγάλων τουρνουά και πρωταθλημάτων, καθώς και ειδήσεων. Με την πάροδο του χρόνου, θα εισαγάγουμε μια σειρά πακέτων ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. ”

Το κανάλι θα περιλαμβάνει επίσης περιεχόμενο αρχείου της FIVB, ενώ στα  μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η προσθήκη άλλων αγώνων FIVB, εθνικών πρωταθλημάτων και άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων βόλεϊ σε όλο τον κόσμο.

Ο Ιόρις Φραντσίνι, εκ των πρόεδρων των WME και IMG, δήλωσε: “Πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική νέα επιχείρηση για την IMG και την FIVB που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη συνεχή ανάπτυξη και δημοτικότητα του βόλεϊ σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον γύρω από το League Volleyball Nations και το κανάλι θα εξασφαλίσει ότι οι οπαδοί του αθλήματος στο μέλλον θα έχουν πρόσβαση στη ζωντανή δράση οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα προσφέρει μια ψηφιακή εμπειρία όλο το χρόνο με κάλυψη όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων και πρωταθλημάτων, καθώς και ειδήσεων και περιεχομένου. Με την πάροδο του χρόνου, θα εισαγάγουμε μια σειρά πακέτων ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. ”

Tijana Boskovic of Serbia spikes

Η Volleyball TV, διαθέσιμη σε εφαρμογές για σταθερούς υπολογιστές, laptop και κινητά (OS και Android) θα παρουσιάσει ζωντανή δράση από όλους τους 260 αγώνες ανδρών και γυναικών του VNL, καθώς και 10λεπτα στιγμιότυπα από κάθε παιχνίδι.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύσει το καλοκαίρι και στα Παγκόσμιας πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, ωστόσο λεπτομέρειες κάλυψης των 197 αγώνων των προσεχών διοργανώσεων θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.