BEACH VOLLEY

Τέσσερα χρόνια στον «οράνιε» βιαστή

Τέσσερα χρόνια στον «οράνιε» βιαστή

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από την βρετανική δικαιοσύνη ο Ολλανδός πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ, Στέφεν Φαν ντε Βέλντε, αφού κρίθηκε ένοχος για τον προ δυο ετών βιασμό 12χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Dailymail o 21χρονος πρωταθλητής, που εμφανίστηκε μέσω βιντεο-σύνδεσης  από την φυλακή,  έκλαψε όταν άκουσε το ανήλικο θύμα, που για νομικούς λόγους κατά τη διεξαγωγή της δίκης αποκαλούνταν ως Miss A, να περιγράφει στην αίθουσα του δικαστηρίου τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και πώς τον Αύγουστο του 2014 ο 21χρονος είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συναντήθηκε με τη 12χρονη και την βίασε.

Η εισαγγελέας Sandra Beck  τόνισε: «Το θύμα περιγράφει ότι πριν συναντηθεί δια ζώσης με τον κατηγορούμενο μιλούσαν στο Facebookτακτικά και την έκανε την« αισθάνεται ιδιαίτερη».  Το θύμα είχε προσθέσει τον πρωταθλητή του μπιτς βόλεϊ ως “φίλο” στο Facebook,  έπειτα από τα θετικά σχόλια που της έκανε σε κάποια φωτογραφία της.

Έκτοτε άρχισαν να μιλούν σε καθημερινή βάση μέσω Facebook, Snapchat και Skype, μέχρι που ο Ολλανδός την επισκέφθηκε τον Αύγουστο του 2014 στο Milton Keynes της Αγγλίας.

Η ανήλικη μαθήτρια είχε πει ψέματα στην οικογένειά της ότι έμενε σε έναν φίλο της, ενώ προσπάθησε να “κλείσει” ένα ξενοδοχείο με τον 19χρονο τότε Φαν ντε Βέλντε. Οι προσπάθειές τους όμως δεν ευοδώθηκαν και αφού δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο, πήγαν στη λίμνη Furzton, όπου αφού ήπιαν Baileys το ανήλικο κορίτσι του χόρεψε αισθησιακά.

Την επόμενη ημέρα,  το παράνομο ζευγάρι, αφού την προηγουμένη κοιμήθηκε σε κουτιά από χαρτόνι κάτω από μια σκάλα στο Premier Inn, αφού και δεν κατάφερε ξανά να “κλείσει” δωμάτιο, η κοπέλα  πήρε τον Φαν ντε Βέλντε στο άδειο σπίτι της, όπου εκεί έχασε την παρθενιά της.

Πριν επιστρέψει μάλιστα στη χώρα του ο Φαν ντε Βέλντε συμβούλευσε την ανήλικη Miss Aνα πάρει το χάπι της επόμενης ημέρας, καθώς δεν φρόντισαν να λάβουν κάποια μέτρα αντισύλληψης.

Αυτό που θορύβησε όμως τις αρχές και παρενέβη λόγω του νεαρού της ηλικίας του κοριτσιού ήταν μετά από λίγες μέρες η επίσκεψη της ανήλικης σε μια κλινική οικογενειακού προγραμματισμού.

Πέραν της ποινής φυλάκισης το δικαστήριο απαγόρευσε στον Ολλανδό πρωταθλητή την οποιαδήποτε επικοινωνία με παιδιά κάτω των 18 ετών χωρίς να υπάρχει γονική συναίνεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φαν ντε Βέλντε, που στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της Ολλανδίας κατέλαβε την 17η με συμπαίκτη τον Φαν Ντόρσετν, είχε στεφθεί πρωταθλητής Ολλανδίας με παρτενέρ τον Ντίρκ Μπόελε, τον περασμένο Αύγουστο, τρεις μόλις μέρες πριν την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. Μάλιστα, ως μέλος των “οράνιε” είχε ως στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κάτι που πλέον δεν είναι εφικτό, αφού όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από την πρόεδρο του δικαστηρίου, η καταδίκη του Ολλανδού “γκρέμισε το όνειρο” μιας πολλά υποσχόμενης αθλητικής καριέρας, καθώς με τις πράξεις του μετέτρεψε “τη ζωή του σε ναυάγιο” και προκάλεσε τεράστια συναισθηματική βλάβη στο θύμα του.