ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Θα συνεχίσει να βγάζει… ταλεντάκια από την Δεξαμενή Μεταμόρφωσης η Μεμετζή

Θα συνεχίσει να βγάζει… ταλεντάκια από την Δεξαμενή Μεταμόρφωσης η Μεμετζή

Σε ένδειξη αναγνώρισης των ικανοτήτων, όχι μόνο τεχνικών αλλά και παιδαγωγικών της Ελένης Μεμετζή, στό έργο της με τις νεαρές αθλήτριες των αναπτυξιακών τμημάτων του Αθλητικού Ομίλου Δεξαμενής Μεταμόρφωσης, ο ΑΟΔΜ ανανέωσε για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία του με την θρυλική πασαδόρο του ελληνικού βόλεϊ και έμπειρη προπονήτρια.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση

Ο Αθλητικός Όμιλος Δεξαμενής Μεταμόρφωσης ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Μεμετζή στα τμήματα των Ακαδημιών και αναγνωρίζοντας τις ικανότητες της και την επαφή με τα παιδιά του συλλόγου μας, της εμπιστεύεται και τα αγωνιστικά αναπτυξιακά τμήματα.

Μια από τις καλύτερες πασαδόρους όλων των εποχών του Ελληνικού βόλεϊ, για 14 χρόνια στέλεχος των Εθνικών ομάδων Κορασίδων Νεανίδων Γυναικών με 129 διεθνείς συμμετοχές, παρούσα στο Παγκόσμιο του 2002 που πήρε τη 10η θέση και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 που κατέλαβε την 9η θέση.

Άρχισε το Βόλεϊ ως αθλήτρια της ομάδας της Ορεστιάδας σε ηλικία 12 ετών, σε ηλικία 17 ετών μεταγράφηκε στον Φ.Ο. Βριλησσίων όπου και παρέμεινε για 14 χρόνια, (υπήρξε 13 χρόνια αρχηγός της ομάδας) όπου διακρίθηκε κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδος, βραβεύτηκε MVP στο Κύπελλο (Η πρώτη MVP πασαδόρος στην ιστορία του θεσμού στο 1ο κύπελλο που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ στην Αλεξανδρούπολη όπου στον τελικό επικράτησε του ΠΑΟ με 3-0), ενώ κατέκτησε το 1999 τη 3η θέση στην Ευρώπη.

Το 2005 μεταγράφηκε στο Μαρκόπουλο όπου βγήκε 2η στο πρωτάθλημα και 2η στο κύπελλο Ελλάδος. Στη συνέχεια πήγε στον Πανελλήνιο ΓΣ όπου κατέκτησε τη 3η θέση στο πρωτάθλημα, ακολούθησε ο Πανιώνιος ΓΣ, η ΑΕΚ όπου ήταν αρχηγός για 2 χρόνια την οποία βοήθησε να επιστρέψει στη volleyleague,ο ΖΑΟΝ και ο ΑΟ Θήρας, ομάδα με την οποία ξεκίνησε και την πορεία της ως προπονήτρια (την πρώτη χρονιά παίκτης – προπονητής) όπου πέτυχε 2 διαδοχικές ανόδους μέχρι την Α1. Ο ΑΟ Θήρας για να τιμήσει την προσφορά της στον σύλλογο έχει κρεμάσει τη φανέλα της στο Γήπεδο που αγωνίζεται και να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα που έχει αυτή την τιμή.

Στη συνέχεια ως προπονήτρια ανέλαβε την ΑΕΚ και την Ηλιούπολη.