Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θέλουν τον «έλεγχο» της πόλης

Θέλουν τον «έλεγχο» της πόλης

Τα δύο τοπικά ντέρμπι, Ηρακλή-Ανατόλια και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ,  που ενδέχεται σε μεγάλο βαθμό να κρίνουν το μέλλον των ομάδων σε κορυφή και ουρά ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, όπου θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το ματς Μαρκόπουλο Revoil – Oλυμπιακός (19.00 ΝΕΡΙΤ Sports).

Mε πίεση και χωρίς πίεση για να “σπάσουν το ρόδι”

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στο Κατσάνειο, όπου δύο συμπολίτες θα παίξουν τα ρέστα τους για την σωτηρία, με τον προπονητή του Γηραιού, Γιάννη Πετίδη, όπως δήλωσε στο www.volleyplanet.gr, να ζητάει κάτι… δύσκολο αλλά απαραίτητο για να πανηγυρίσουν τα νεαρά κορίτσια του την παρθενική τους φετινή νίκη.

«Όλη η προσπάθεια της ομάδας, όλου του Ηρακλή αυτή την εβδομάδα ήταν για το ματς με το Ανατόλια. Ανεξάρτητα με βαθμολογία, ανεξάρτητα με προηγούμενα αποτελέσματα, ανεξάρτητα με την πίεση που ενδεχομένως θα υποστούν οι νεαρές μας αθλήτριες θα πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Ζήτησα λοιπόν από τις κοπέλες να παίξουν χωρίς… πίεση ανεξαρτήτως προηγούμενων αποτελεσμάτων και βαθμολογίας, αλλά και με… πίεση για αυτούς τους τόσο σημαντικούς βαθμούς» υποστήριξε ο κ. Πετίδης που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που πέρα από τη συγκομιδή του ενός βαθμού στην τελευταία ήττα 2-3 από τους Μακεδόνες  Αξιού, αναζητούν και αυτές, αν και καθυστερημένα να… σπάσουν το ρόδι, ο τεχνικός Σωκράτης Τζιουμάκας τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.ΟΠΕ. «Είναι τοπικό ντέρμπι αλλά και ντέρμπι ουραγών έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι μονόδρομος η νίκη και για τις δύο ομάδες αφού ο χαμένος θα έχει μειονέκτημα για τη συνέχεια».

Κόντρα σε ατυχίες και νταμπλούχο

Στο Μαρκόπουλο, η τοπική ομάδα, που ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, θα προσπαθήσει να κοντράρει τα δικά του προβλήματα, καθώς θα απουσιάσουν η Αμερικανίδα πασαδόρος Κάρπεντερ (πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο), η Βραζιλιάνα Πράντο (ξεπέρασε τη θλάση, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη προπονήσεις με μπάλα), αλλά και τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, στο ματς που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ Sports στις 19.00.

«Και οι δύο ομάδες έχουμε προβλήματα, όσον αφορά σε τραυματισμούς και απουσίες» ξεκάθάρισε αρχικά στο www.volleyplanet.gr η διεθνής ακραία του Μαρκόπουλου Revoil, Αλεξάνδρα Ψωμά και συμπλήρωσε: «Πιστεύω  πως η ομάδα μου θα προσπαθήσει να δώσει το 101% των δυνατοτήτων της για να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Θα παίξουμε με ψυχή για εμας τις ίδιες, τον κόσμο μας, αλλά και για τις συμπαίκτριές μας που δυστυχώς δεν θα καταφέρουν να αγωνιστούν».

Από την πλευρά των νταμπλούχων, που μετά απο τις δύο πρώτες φετινές ήττες του σε Ελλάδα από τον Παναθηναϊκός και σε Ευρώπη  από την βελγική Γκεντ, θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις και να επιστρέψουν στις επιτυχίες, ο τεχνικός Γιάννης Νικολάκης, που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την χρησιμοποίηση της Βέσοβιτς ξεκαθάρισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ: «Από δω και στο εξής πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Όλες οι ομάδες με εμάς παίζουν ελεύθερα και χωρίς άγχος κι όπως έχω πει από την αρχή της χρονιάς όλα τα ματς, ακόμη και κόντρα στο Μαρκόπουλο που δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής το καλό του πρόσωπο, είναι δύσκολα. Εμείς θέλουμε το τρίποντο και για τονωθεί η ψυχολογία μας εν όψει της συνέχειας».

Αυτή την εβδομάδα ρεπό έχει ο Α.Ο Θήρας, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται υπό τις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου με τις υυπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις ΟΠΕ Ρεθύμνου-ΓΣ Ηλιούπολης, Πανναξιακός-Μακεδόνες Αξιού και το ντέρμπι της αγωνιστικής  Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ. Γυναικών
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σάββατο 15/11/2014
Κατσάνειο 18.00
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣΑΟ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Μπόμπορας-Δανιηλίδου
Τριανταφύλλου
Σάββατο 15/11/2014
Μαρκόπουλου
19.00
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Καψάσκης-Κολτσίδας
Τσιντομηνάς
Κυριακή  16/11/2014
Ρεθύμνου
13.30
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Βλαχάκης-Κανακάκης
Κοκοτσάκης
Κυριακή  16/11/2014 Νάξου 15.00          ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Μεταξά-Τσάκας
Τσοπάνογλου
Κυριακή  16/11/2014
Πανελληνίου

16.30

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
 Μαρκάτης-Μιχαήλογλου
Μαυρικίδης