ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Θεόδωρος Κανελλόπουλος: «Εν αρχή σερβίς η Πελοπόννησος»

Θεόδωρος Κανελλόπουλος: «Εν αρχή σερβίς η Πελοπόννησος»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου φιλοξενούν τις περισσότερες προετοιμασίες Εθνικών ομάδων με την ΕΣΠΕΠ να είναι η πρώτη Ενωση που καθιέρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή των αναπτυξιακών ομάδων στα πρωταθλήματα της Β Εθνικής.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδορος Κανελλόπουλος σε τοποθέτηση του για τη σεζόν που ολοκληρώνεται αλλά και ενόψει της θερινής περιόδου αναφέρθηκε στη δράση της Ένωσης του αλλά και στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε συνεργασία αλλά και με τη στήριξη του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου.

«Από την Πελοπόννησο ξεκινάει ο σχεδιασμός και η “κατασκευή” σχεδόν όλων των Εθνικών ομάδων. Στην Πάτρα, στη Νεμέα, στους Μολάους, στην Αμαλιάδα είχαμε τις προετοιμασίες των εθνικών συγκροτημάτων με τη συνδρομή και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των οικείων Δήμων τους οποίους και ευχαριστούμε».

Όπως τόνισε ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σημαντική μεταρρύθμιση ήταν η συμμετοχή των αναπτυξιακών ομάδων στα πρωταθλήματα της Β Εθνικής που όμως είναι εκτός συναγωνισμού ανόδου: «Εφαρμόσαμε αυτό το πρωτοποριακό μέτρο πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση της πανδημίας. Έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα διότι οι ομάδες πήραν παιχνίδια και ανέβασαν το επίπεδο τους. Εμείς ως ΕΣΠΕΠ το εφαρμόσαμε και σε αγόρια και σε κορίτσια. Η ΕΟΠΕ βλέποντας τα οφέλη και την επιτυχία του μέτρου το καθιέρωσε πανελλαδικά». Σχετικά με το επίπεδο του ανδρικού βόλεϊ αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των υποδομών ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ είπε: «Και τα δύο ζητήματα είναι αλληλένδετα με τη μεγάλη έλλειψη που έχουμε σε κλειστά γυμναστήρια και γενικά αθλητικές υποδομές. Έχει δημιουργηθεί μεγάλη πίεση στα ωράρια των γυμναστηρίων και δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι νέο και καινοτόμο. Μία περίπτωση είναι να αξιοποιήσουμε περισσότερο τα ανοικτά γυμναστήρια τουλάχιστον για προπονήσεις, ειδικά τους μήνες που ο καιρός είναι ζεστός και καλός».

Για το μπιτς βόλεϊ είπε: «Η ΕΣΠΕΠ είναι από τις Ενώσεις που υποστηρίζει μεγάλη δραστηριότητα στο μπιτς βόλεϊ με υψηλού επιπέδου τουρνουά αλλά και τουρνουά όπεν σε κάθε κατηγορία. Και εδώ χρειαζόμαστε υποδομές και νέα γήπεδα καθώς όλη η Πελοπόννησος διαθέτει πανέμορφα μέρη, μοναδικές παραλίες αλλά και αξιοθέατα τα οποία θέλουμε να τα ταυτίσουμε με τον αθλητικό τουρισμό και το μπιτς βόλεϊ».

Κλείνοντας ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμπέτσου για τις νέες εκλογές της ΕΟΠΕ: «Τα τελευταία χρόνια περάσαμε ιστορικές δοκιμασίες, μεγάλες κρίσεις, όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση και με μία ΕΟΠΕ που προσπαθούσε να ξεχρεώσει. Παρόλα αυτά το άθλημα μας άντεξε τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό. Το πιο σημαντικό είναι πως η διοίκηση Καραμπέτσου ένωσε και πάλι όλες τις δυνάμεις του βόλεϊ. Η πρόθεση του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα είναι μονόδρομος και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι συμμετέχουν στα κοινά του αθλήματος».