ΔΙΕΘΝΗ

Θλίψη στο βόλεϊ: «Θάφτηκε» στα συντρίμμια τουρκικού ξενοδοχείου σχολική ομάδα της Αμμοχώστου

Θλίψη στο βόλεϊ: «Θάφτηκε» στα συντρίμμια τουρκικού ξενοδοχείου σχολική ομάδα της Αμμοχώστου

Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια του βόλεϊ στους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, καθώς από το πρώτο κιόλας φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη γειτονική χώρα, μεταξύ των χιλιάδων νεκρών, επιβεβαιώνονται διαρκώς και οι απώλειες αθλητών και αθλητριών, όπως για την ομάδα βόλει από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, που θάφτηκε κάτω από τα συντρίμια ξενοδοχείου  στην περιοχή Αντιγιαμάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, τα άψυχα σώματα 16 ανθρώπων βρέθηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου Isias, όπου διέμενε η ομάδα των 39 ατόμων.

Η μικρότερη εκ των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 14 ετών.

Βαρύς ο “φόρος” αίματος που πληρώνει το βόλεϊ στους σεισμούς της Τουρκίας

Το πένθος είναι βαρυ στο τουρκικό βόλεϊ με τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας  Μεχμέτ Ακίφ Ουστουντάγκ, να χάνει την οικογένειά του στον πρώτο σεισμό των 7.8 βαθμών ρίχτερ, την περασμένη Δευτέρα.

Ακολούθησε ο θάνατος του ζευγαριού  τον Μπεντρετίν και την Μπετούλ Τσομπάν Τσακίρ, που σκοτώθηκαν στην πόλη Καχραμανμάρας της νότιας Τουρκίας.

Τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι ακόμη των Bedir Terlik και Hasan Eksi, της ομάδας Uzumdali,  του  Emincan Kocabas, της Eskisehirspor, του Mehmet Can Agırbas της Malatya, και του Umit Can Dogan, βοηθού προπονητή της γυναικείας ομάδας Kahramanmaras.

Ακόμη  11 αθλητές από την ανδρική ομάδα βόλεϊ της Μαλάτια ήταν στη λίστα των αγνοουμένων μετά την κατάρρευση του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. Και μόνο τρεις από αυτούς έχουν διασωθεί  ζωντανοί.

Τέλος  14 αθλήτριες της ομάδας της Χατάι , που αγνοούνται μετά από κατάρρευση κτιρίου, δεν έχουν ακόμη διασωθεί . Τις τελευταίες ημέρες, οι άνθρωποι στην περιοχή έχουν παραπονεθεί για την έλλειψη διασωστών και βαρύ εξοπλισμού, όπως μπουλντόζες, για να καθαρίσουν τα ερείπια και να αναζητήσουν επιζώντες.

Η Τουρκική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και αρκετοί σύλλογοι της χώρας κινητοποιούνται για να στείλουν ρούχα, προμήθειες, κουβέρτες και φάρμακα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς της χώρας. Παίκτες όπως ο Eda Erdem της Fenerbahce και η Zehra Gunes της Vakifbank ήταν παρούσες στα κέντρα συλλογής δωρεών. Αρκετά φορτηγά μάλιστα έχουν ήδη αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, τις κύριες πόλεις της χώρας.