BEACH VOLLEY

Θριάμβευσαν ξανά οι Καράκου/Μαύρου στη Μικρή Βίγλα

Θριάμβευσαν ξανά οι Καράκου/Μαύρου στη Μικρή Βίγλα

Με τις πολύπειρες Καράκου/Μαύρου να φτάνουν στη Μικρή Βίγλα στη νίκη με 2-0 σετ απέναντι στις ενθουσιώδεις, αλλά πρωτάρες φιναλίστ, Σφυρή/Βόμβα, έπεσε την Κυριακή 30 Ιουλίου η αγωνιστική αυλαία του απόλυτα επιτυχημένου τίτλου του 9ου τουρνουά μπιτς βόλεϊ ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου οι δύο πρώην πρωταθλήτριες της διοργάνωσης πανηγύρισαν έναν ακόμη τίτλο.

Αποστολή στη Νάξο: Παπαϊωάννου Ηλίας

karakou 1

Ο τελικός άρχισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Βάσως Κύλη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και σε εκείνη είναι αφιερωμένη εδώ και εννέα χρόνια ο ναξιώτικος αυτός θεσμός, που φέτος σε αντίθεση με τον τίτλο των ανδρών, που κατέληξε ξανά στη Σαντορίνη, η ομάδα της Μαύρου, τον κράτησε στο νησί της Πορτάρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η κάτοχος του τίτλου, Πέννυ Καράκου και η Ναξιώτισσα πρωταθλήτρια του 2014, Νάντια Μαύρου, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης απέναντι στις άπειρες αντιπάλους τους, που έδειξαν όμως πως το μέλλον τους ανήκει και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόμσου, έφτασαν εύκολα με 21-10 στην κατάκτηση του α’ σετ.

fasi 2

Στο β’ σετ οι Κωνσταντίνα Σφυρή με τη νεαρή κεντρική του Πανναξιακού, Γιώτα Βόμβα προσπάθησαν να αντιδράσουν. Αφού προηγήθηκαν με 2-0, οι πρωταθλήτριες ισοφάρισαν σε 4-4, 6-6 και με λάθος των Σφυρή/Βόμβα «πήραν κεφάλι» με 7-6 για πρώτη φορά  στο σετ.

fasi 3

Από κει και πέρα οι φιλότιμες φιναλίστ, έδειχναν να μην το πιστεύουν με αποτέλεσμα οι ασταμάτητες Καράκου/Μαύρου να φτάσουν σε νταμπλ σκορ 16-8 και τελικά με ένα επί μέρους σερί πόντων 5-0 να φτάσουν με όπλο τους το σερβίς στο 21-8 και με 2-0 σετ στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου, με την Καράκου να πανηγυρίζει με τη συμπαίκτριά της τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της.

karakou_mayroy

«Είχα κερδίσει τον τίτλο το 2014 και είπα με την πρωταθλήτρια του 2016 να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπας και κάνουμε κάτι» είπε χαμογελαστή στο Volleyplanet η «οικοδέσποινα» πρωταθλήτρια Νάντια Μαύρου, που όλο το διήμερο έπαιξε στο τουρνουά υπό το βλέμμα της κορούλας της και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα με την Πέννυ θα βρισκόμασταν και οι δύο στη Νάξο και είπαμε να συμμετάσχουμε και φέτος στο τουρνουά.

Βλέπετε, τα χρόνια που το έχουμε ζήσει είτε ως θεατές, είτε ως αθλήτριες χαιρόμαστε πολύ να είμαστε κομμάτι αυτής της διοργάνωσης, που χρονιά με χρονιά γίνεται όλο και καλύτερο, με περισσότερες ομάδες και υψηλότερο επίπεδο, χάρις στην αγάπη όλων όσοι στηρίζουν μέχρι σήμερα αυτό το θεσμό στη μνήμη της Βάσως» επεσήμανε η πρώην πασαδόρος, που αναφερόμενη στην σημερινή εικόνα του  Πανναξιακού υποστήριξε πως “ευχαρίστως θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, αν μου το επέτρεπαν οι επαγγελματικές και μητρικές μου υποχρεώσεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα ήθελά πάρα πολύ να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο Πανναξιακός να παραμείνει ψηλά και να μην επιστρέψει πάλι στα “πέτρινα χρόνια”.