ΔΙΕΘΝΗ

Θρίαμβος με… κορδέλα στη Φινλανδία για δώρο γενεθλίων του Αθανασόπουλου

Θρίαμβος με… κορδέλα στη Φινλανδία για δώρο γενεθλίων του Αθανασόπουλου

Το πιο δύσκολο και αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο φινλανδικό Σεϊναγιόκι η Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου, με τις φιλοξενούμενες να ξεπερνούν μία ίωση που τις χτύπησε και με 3-0 (26-24, 25-20, 25-23) να κάνουν το “2 στα 2” στον Β’ όμιλο αλλά και το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον Έλληνα εκλέκτορα.

Μετά το εύκολο έργο 3-0 (25-14, 25-5, 25-17) της εντός έδρας πρεμιέρας με την Ισλανδία, ο 44χρονος από σήμερα Αθανασόπουλος, βρέθηκε προ εκπλήξεων τη Δευτέρα όταν είδε σχεδόν όλη την ομάδα στο πρώτο βράδυ στη Φινλανδία να βγαίνει νοκ άουτ από στομαχικές διαταραχές. Τελικά σχεδόν με μισή προπόνηση και με σύνθεση ανάγκης η Τσεχία μπήκε στο ματς αποφασισμένη για το καλύτερο. Η σκανδιναβική ομάδα που στην πρεμιέρα επικράτησε με 3-1 του Μαυροβουνίου, κυριαρχώντας σε σερβίς και μπλοκ, πάλεψε να διατηρήσει το αήττητο, αλλά τα κορίτσια του Αθανασόπουλου με λιγότερα λάθη, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και τεράστια ψυχή, πανηγύρισαν έξαλλα την σπουδαία αυτή νίκη, που διατηρεί τις Τσέχες πρώτες και αήττητες. Ενδεικτικό της μαχητικότητας των φιλοξενούμενων το γεγονός ότι έχαναν με 24-19 στο α’ σετ και τελικά το κέρδισαν με σερί επτά πόντων 26-24!

Για την Φινλανδία η μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων, Κόκκονεν αναδείχθηκε με 21π τοπ σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ για τις φιλοξενούμενες 15 πόντους σημείωσε η Κοσιάνοβα και πρόσθεσε άλλους 12 η Μλείνκοβα.

“Πραγματικά μεγάλη νίκη! Ευχαριστώ πολύ τα κορίτσια για το υπέροχο δώρο που μου έκαναν σήμερα. Από τη Δευτέρα μέχρι χθες έζησα έναν Γολγοθά.  Οι 13 από τις 14 αθλήτριες της αποστολής  μας είχαν σοβαρές στομαχικές διαταραχές και έκαναν εμετό. Χθες στην προπόνηση που κάναμε 45 λεπτά έμειναν μόλις 4 κοπέλες και σήμερα το πρωί ξύπνησα και δεν ήξερα αν θα έχω τουλάχιστον εξάδα για να αγωνιστούμε. Ευτυχώς όμως αποδείχθηκε πως ήταν απλά ίωση της μιας μέρας και τελικά χάρις και στη βοήθεια του γιατρού μας τα καταφέραμε” είπε στο Volleyplanet.gr ο Γιάννης Αθανασόπουλος, που στο τέλος του αγώνα πέρα από συγχαρητήρια δεν σταμάτησε να δέχεται και ευχές.

Γιάννη, η συντακτική ομάδα του Volleyplanet.gr σου εύχεται χρόνια πολλά με υγεία για σένα και την οικογένειά σου και να συνεχίσεις να βαδίζεις στο δρόμο των επιτυχιών που έχεις χαράξει πανάξια εδώ και χρόνια με τη σκληρή δουλειά και τον ιδρώτα σου!