Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με την Αξία τους το δίποντο οι Μακεδόνες

Με την Αξία τους το δίποντο οι Μακεδόνες

Ανάλυσε το

Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων της Θεσσαλονίκης η ομάδα των Μακεδόνων, αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ,κατάφερε μετά από αλλεπάλληλες και συναρπαστικές ανατροπές να “λυγίσει” στους Αμπελόκηπους με 3-2 σετ (21-25, 25-23, 16-25, 25-12, 21-19) την αντίσταση της τοπικής Ελπίδας και έπειτα από τις τρεις συνεχόμενες περσινές της ήττες, να άνοιξει νέο… λογαριασμό στα σαλόνια πλέον του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Ωστόσο το ματς της εμβόλιμης 7ης αγωνιστικής για τις φιλοξενούμενες άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Μακεδόνες, αφού πέρα από την αρνητική παράδοση της περσινής σεζόν, όπου έχασαν στα δύο ματς της κανονικής περιόδου αλλά και στο μπαράζ ανόδου, οι φιλοξενούμενες παρατάχθηκαν στο “Ι. Λεμονίδης” χωρίς μια απο τις καλύτερες παίκτριες τους τη Μαρλούτσι Τοάτζι.

Η Βραζιλιάνα που υποφέρει απο τενοντιτίδα προφυλάχθηκε απο τον προπονητή της ομάδας, Μανώλη Σκουλικάρη ώστε να  μπορέσει να αγωνιστεί στο ματς με την Θέτιδα, το Σάββατο  στο κλειστό της Βούλας.

Με σύμμαχο λοιπόν την καλή παράδοση η ομάδα των Αμπελοκήπων, σε έναν ακόμη φετινό “τελικό” σωτηρίας, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και από την αρχή στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την απουσία της καλύτερης παίκτριας των φιλοξενούμενων, που φάνηκαν να μην βρίσκουν λύσεις, πίεσε ιδιαίτερα στο σερβίς την υποδοχή των Μακεδόνων. Έτσι μετά το αρχικό 8-5 της Ελπίδας τα κορίτσια του Χρυσομαλλίδη με καλή υποοδοχή και άμυνα ανέβασαν τη διαφορά σε 17-13 και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση πήραν με 25-21 το α’ σετ, 1-0 στο “Ι. Λεμονίδης”.

Οι Μακεδόνες αν και βρέθηκαν να χάνουν με 8-6 από τις γηπεδούχες, κατάφεραν με την μαχητικότητά τους να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν “βραχεία κεφαλή” με 16-15. Ακολούθησε μικρή κόντρα με την Ελπίδα να προηγείται και πάλι με 18-16 όμως η ομάδα του Μανόλη Σκουληκάρη έστω και δύσκολα κατάφερε με το καθαρό της μυαλό στις κρίσιμες φάσεις και τα αντίπαλα λάθη να ισοφαρίσει με 25-23 σε 1-1 σετ.

Το γ’ σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η Ελπίδα Αμπελοκήπων μετά το 8-3 με ένα σερί 7-1 ξέφυγε με 15-4 για να δώσει, με την κυριαρχία της στο μπλοκ και την πολύ καλή Νώτη, όχι μόνο τον πρώτο πολύτιμο πόντο αλλά και πανηγυρικές διαστάσεις στο νέο προβάδισμα των γηπεδούχων 2-1 σετ με 25-16. 

Το δ’ σετ θα έλεγε κανείς πως θύμισε αντιγραφή του προηγούμενου αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Οι φιλοξενούμενες ανώτερες σε όλους τους τομείς της Ελπίδας, από την αρχή ξέφυγαν με 11-4 και χωρίς να γυρίσουν ποτέ ξανά πίσω το βλέμμα τους με κορυφαία τη Δραγουμάνου ισοφάρισαν με χαρακτηριστική άνεση με 25-12 σε 2-2 στέλνοντας το ματς σε τάι μπρέικ.

Στο σετ της μιας ανάσας όμως “έπεσαν κορμιά”! Οι δύο συμπολίτισσες που κυνήγησαν με πάθος το δίποντο, πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 7-7, η Ελπίδα ξέφυγε με 13-10, όμως οι Μακεδόνες έπειτα από ένα συγκονιτσικό σετ, διαφήμιση για το άθλημα, έστω και στα σημεία απέδειξαν την αξία τους ως ομάδα,  “σπάζοντας” τελικά με 21-19 και 3-2 σετ, την κακή παράδοση που είχαν κόντρα στην Ελπίδα.

Η ομάδα πάντως του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, που κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ, θα μπορούσε να είχε φτάσει και εύκολα μάλισατ στη νίκη, αν είχε καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, απόρροια ασφαλώς λόγω της απειρίας των γηπεδούχων.

Τάδε έφη…

Γιώργος Χρυσομαλλίδης:(προπονητης Ελπίδα) «Δεν είχαμε καθόλου φρεσκάδα και κάναμε εύκολα λάθη. Κάποια ατού μας ήταν σε κακή μέρα και δίκαια ήρθε η ήττα».

Μανώλης Σκουλικάρης: (προπονητής Μακεδόνων)«Ήταν μια μεγάλη νίκη σε ένα παιχνίδι πολύ νευρικό. Ξεκινήσαμε νωθρά, αφού ήμασταν επηρεασμένοι από την απουσία της Τοάζι, αλλά σταδιακά τα κορίτσια βρήκαν ρυθμό και τους αξίζουν συγχαρητήρια που στάθηκαν όρθια σε μια καυτή έδρα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Tα σετ: 25-20, 23-25, 25-16, 12-25, 19-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Δροσοπούλου, Παπάζογλου, Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Βέλιου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Μυρίδου (λ) – Τζαγκαράκη (λ), Παπαδοπούλου, Καλτσώνη, Στεφανίδου.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...