ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την πρόκριση ο Ναύαρχος, τις εντυπώσεις η Βύσσα

Την πρόκριση ο Ναύαρχος, τις εντυπώσεις η Βύσσα

Στις λεπτομέρειες του τάϊ-μπρεϊκ κρίθηκε η πρόκριση στο κλειστό της Νέας Βύσσας με τον Ναύαρχο Βότση να επικρατεί 3-2 του ΑΟ Νέας Βύσσας Ορεστιάδας και να εξασφαλίζει την παρουσία του στον Γ γύρου του Κυπέλλου Γυναικών…

Η διαφορά κατηγορίας που χώριζε τις δύο ομάδες μπορεί να έδινε προβάδισμα πρόκρισης στον Ναύαρχο Βότση, ωστόσο ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Βύσσας Ορεστιάδας κοίταξε στα ίσα τις Θεσσαλονικίες διεκδικώντας μέχρι τέλους την πρόκρισή του.

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες του ταϊ-μπρεϊκ (17-19) με τις φιλοξενούμενες να πανηγυρίζουν έστω και δύσκολα την πρόκριση και τις γηπεδούχες να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία στο 5ο σετ…

Στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Βύσσας οι “κυανοκίτρινες” του Μπάμπη Σταματόπουλου μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με το 25-21 απέκτησαν το προβάδισμα δείχνοντας τις προθέσεις τους για τον αγώνα.

Η συνέχεια όμως ήταν για τον Ναύαρχο Βότση ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει με το 17-25 και να πάρει το προβάδισμα με 1-2 παίρνοντας το τρίτο σετ με 16-25.

Ο ΑΟ Νέας Βύσσας όμως με πολύ καλή άμυνα και καλά ποσοστά στην επίθεση με το 26-24 έφθασε στην ισοφάρισε και το 2-2…

Μάλιστα με τον ενθουσιασμό και την εξέδρα οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 7-2 στο 5ο σετ δημιουργώντας προϋποθέσεις έκπληξης… Με καθαρό μυαλό και επιθέσεις ο ΑΟ Νέας Βύσσας έφθασε στο 8-5.

Ο Ναύαρχος Βότσης ισοφάρισε σε 9-9 και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Εβρίτισες να προηγούνται με 13-12 και 14-13 κάνοντας το ματς μπολ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με λάθη των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 14-14 και 15-15 δίνοντας παράταση στην αγωνία όλων που άγγιξε κόκκινο όταν ο ΑΟ Νέας Βύσσας έφθασε στο 16-15 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει την αναμέτρηση όταν η Νικολαϊδου έβγαλε την άμυνα για κόντρα επίθεση όμως ο Τσεπκενλής προς έκπληξη όλων έδωσε τον πόντο στον Βότση θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε την λάμπα της οροφής.

Ο Βότσης ισοφάρισε σε 16-16 και 17-17 και εκμεταλλευόμενος την νευρικότητα των γηπεδούχων με αντεπίθεση έκανε το 17-19 και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στον Έβρο και τους φίλους του ΑΟ Νέας Βύσσας να χειροκροτούν τις δύο ομάδες για το θέαμα που πρόσφεραν.

Ο τεχνικός της ομάδας του Έβρου, Μπάμπης Σταματόπουλος λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε “Ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστηθήκαμε και το διασκεδάσαμε. Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες του ταϊ-μπρεϊκ. Παίξαμε καλά και κοιτάξαμε κατάματα την αντίπαλη ομάδα που ήταν μια κατηγορία πιο πάνω από εμάς. Μακάρι να παίρναμε την πρόκριση και να συνεχίζαμε στον θεσμό και να παίζαμε με δυνατή ομάδα. Μετρήσαμε της δυνάμεις μας και δείξαμε πως αντέχουμε και απέναντι σε ομάδες που είναι μεγαλύτερης κατηγορίας. Στόχος μας πλέον είναι το πρωτάθλημα που θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που κάνουμε”.