ΔΙΕΘΝΗ

«Τίτλοι τέλους» για Πιτσινίνι – Τα επόμενα σχέδιά της Ιταλίδας σουπερστάρ (fot)

«Τίτλοι τέλους» για Πιτσινίνι – Τα επόμενα σχέδιά της Ιταλίδας σουπερστάρ (fot)

Σε λίγες ώρες, στην βραδινή σαββατιάτικη εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης “Verissimo”, η 40χρονη Ιταλίδα σταρ του παγκόσμιου βόλεϊ, Φραντσέσκα Πιτσινίνι, θα ανακοινώσει επισήμως στην παρουσιάστρια Silvia Toffaninστα ότι αποχωρεί και και επίσημα από το βόλεϊ, το άθλημα που λάτρεψε και την λάτρεψε.

«Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι δεν θα παίξω ξανά πλέον βόλεϊ, θα αποσυρθώ. Έζησα ένα όνειρο για πολλά χρόνια, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πω “τέλος” σε αυτήν την υπέροχη ζωή και να ξεκινήσω μια νέα. Θέλω να βιώσω άλλα συναισθήματα “, τονίζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια τους 2002 και συμπληρώνει: “Ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά είμαι 40 και φεύγω πρωταθλήτρια γιατί πριν από δύο μήνες κέρδισα το έβδομο Κύπελλο Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ) . Θα  χάσω σίγουρα τα συναισθήματα πριν από τα παιχνίδια και την αδρεναλίνη μετά τις νίκες, αλλά θα αναζητήσω αντίστοιχα συναισθήματα σε κάτι άλλο. Είμαι ακόμα λίγο ζαλισμένη, αλλά νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση. Ευχαριστώ αυτό το όμορφο άθλημα που με διαμόρφωσε και με βοήθησε πολύ να γίνω η γυναίκα που είμαι σήμερα “.

merlo_piccinini

Μία γυναίκα-αθλήτρια, που ο κόσμος του βόλεϊ αγάπησε και η απόφασή της  σίγουρα θα σκορπίσει απογοήτευση στους εκατομμύρια θαυμαστές της “Πίτσι”, η ζωή της οποίας όμως, παρά τα πολλά νέα της σχέδια δεν θα σταματήσει να είναι δεμένη με το φιλέ, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Πρόθεση της Πιτσινίνι πλέον είναι να επικεντρωθεί στα μικρά παιδιά, να προετοιμάσει – δηλαδή – μια νέα γενιά πρωταθλητριών. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη δασκάλα για μια νεαρή ενθουσιώδη αθλήτρια του βόλεϊ που όλα αυτά τα χρόνια έχει την πανέμορφη άσο ως πρότυπο.

Πέρα όμως από τα γυμναστήρια και τα γήπεδα η “Πίτσι” που έχει ταυτίσει την καριέρα της με την ομάδα της Μπέργκαμο, θέλει να αφήσει χώρο και για την προσωπική της ζωής, αφού η κύρια επιθυμία της πλέον είναι να γίνει μητέρα και να κάνει οικογένεια: «Θα ήθελα αλλά είναι δύσκολο να βρω το άτομο που θα κάνει μια οικογένεια με μένα», παραδέχεται η Φραντσέσκα.

piccinini_novara

Παρ ‘όλα αυτά, δεν παραιτείται και συνεχίζει να βρει τον έρωτα και αυτόν που θα του χαρίσει την καρδιά της. Τον υποψήφιο σύζυγό της…

Η Φραντσέσκ Πιτσινίνι ήρθε στον κόσμο στις 10 Ιανουαρίου 1979 στη Massa της Τοσκάνης. Από παιδί είχε ένα πάθος για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το βόλεϊ, στο οποίο αγωνίστηκε 12 ετων με την Robur Massa.

Ακολούθησε η παρουσία της σε υψηλότερες κατηγορίες για να φτάσει το 1992 να κάνει το μεγάλο άλμα για την Εθνική ομάδα . Μόλις 10 χρόνια αργότερα, το 2002, κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ βραβεύεται και με το παράσημο “Cavaliere Ordine al Merito” της Ιταλικής Δημοκρατίας.

francesca-piccinini--3

Στέφθηκε δύο φορές  σερί  διοργανώσεις πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2007 και 2009, την ίδια χρονιά κατέκτησε το χρυσό στο World Grand Champions Cup στην Ιαπωνία, εκεί όπου δύο χρόνια νωρίτερα πανηγύρισε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Francesca piccinini e maurizia Cacciatori

Στην λαμπερή τροπαιοθήκη της, “Πίτσι” πέρα από τους ατομικούς τίτλους και τα βραβεία από πλήθος διοργανώσεων, φιγουράρουν ακόμη 4 Κούπες Πρωταθλήματος Ιταλίας,  2 Κύπελλα Ιταλίας, και 3 Σούπερ Καπ Ιταλίας. έχει στεφθεί βασίλισσα της Ευρώπης, σε συλλογικό επίπεδο 7 φορές, κέρδισε το Challenge Cup της CEV το 2003-2004, ενώ το 2010 ήταν “χάλκινη” στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

francesca-piccinini-5-

Να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τους τίτλους του Champions League του 2015-2016, 2018-2019 που πανηγύρισε ως αθλήτρια των Πόμι και Νοβάρα αντίτοιχα, όλες, μα όλες οι άλλες, οι άλλες επιτυχίες ήταν με την ομάδα της Μπέργκαμο, στην οποία έλαμψε από το 1999–2012.