ΔΙΕΘΝΗ

Τίτλοι τέλους για τον Νταραϊντού στο φιλέ

Darraidou

Ένας φίλος από τα… παλιά, που αγαπήθηκε κατά τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα, αποφάσισε στα 39 του χρόνια, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια προσφοράς του στο άθλημα, να γράψει “τίτλους τέλους” στην καριέρα του.

Ο πρώην διεθνής Αργεντίνος ακραίος/διαγώνιος, Σαντιάγκο Νταραϊντού που… συστήθηκε στους φιλάθλους του ελληνικού βόλεϊ το 2003 με τα “χρώματα” του Α.Ο. Ορεστιάδας, μαζί με με άλλους ξένους όπως οι Σκόριτς, Ζάπλεταλ και  Μακένζι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το οριστικό του “αντίο” από τα γήπεδα.

«Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή… Πρέπει να σας αποχαιρετήσω ως παίκτη αυτού του αθλήματος στο οποίο αφιέρωσα πολλά χρόνια της ζωής μου με πάθος. Ίσως δεν είναι το τέλος που ονειρεύτηκα, αλλά συνέβη έτσι. Παίρνω μαζί μου υπέροχες αναμνήσεις, ταξίδια, αγώνες, τουρνουά κ.λπ. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είχα πια τίποτα να δώσω. Σε αυτά τα χρόνια είχα το προνόμιο να κάνω αυτό για το οποίο είμαι παθιασμένος εδώ και τόσο καιρό και ξέρω ότι δεν είναι λίγο. Σας ευχαριστώ για όλα»,” έγραψε ο Νταραϊνού στα social media ευχαριστώντας συμπαίκτες, προπονητές και όλους όσοι τον συνόδευσαν σε αυτό το μονοπάτι της ζωής του.

Ο Νταραϊντού, αγάπησε την χώρα μας, αφού 4 χρόνια μετά τους “πράσινους του Έβρου”, επανήλθε το 2007-2008 στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το 2009-2010, γύρισε ξανά μετά από την Ιταλία, στην ΑΕΚ.

Με την φανέλα της “μπιανκοσελέστε” αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2002 στην Αργεντινή (6η θέση), στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 (5η θέση) και επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στους “γκαούτσος” του Χούλιο Βελάσκο το 2014 για το Μουντιάλ της Πολωνίας (11η θέση).

Ο νυν παίκτης της Κιουδάδ Βόλεϊ, που σε λίγες μέρες (24 Νοεμβρίου) θα γίνει 40 ετών ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 στην Κογιότε Σάλτα έπαιξε επίσης σε ομάδες από την Ιταλία, την Τουρκία, Βραζιλία, Ισπανία, αλλά και σε πολλούς συλλόγους της χώρας του.