ΔΙΕΘΝΗ

Το «αντίο» της «βασίλισσας» του γαλλικού βόλεϊ (φωτ, vid)!

Το «αντίο» της «βασίλισσας» του γαλλικού βόλεϊ (φωτ, vid)!

H «βασίλισσα» του Γαλλικού βόλεϊ και των Καννών, Βικτόρια Ραββά πανηγύρισε με δάκρυα το πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και την κατάκτηση του 19ου σερί πρωταθλήματος, ρίχνοντας εν μέσω αποθέωσης τίτλους τέλους  σε μια 26ετή λαμπρή καριέρα στο χώρο της πετοσφαίρισης.

Των M. Κοκκίνη & Π. Ροντογιάννη

Η γεννημένη στην Γεωργία (1975), Βικτόρια Ραββά, φόρεσε για σχεδόν δύο δεκαετίες τη φανέλα των Καννών, με την οποία πανηγύρισε συνολικά 19 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα Γαλλίας, ενώ κατάφερε να βρεθεί δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης (2002, 2003). Κατέκτησε συνολικά 39 (!) τίτλους, πραγματοποιώντας ένα μυθικό-νικηφόρο σερί που δύσκολα θα καταφέρει άλλος-άλλη αθλητής-αθλήτρια να σπάσει στο μέλλον.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το άθλημα ενώ λίγο αργότερο αγωνίστηκε σε ομάδα στην Τιφλίδα δείχνοντας ότι έχει ταλέντο. Το 1989 έφυγε για το μακρινό Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της BZBK Μπακού μέχρι το 1993. Επόμενος σταθμός ήταν η Τουρκική Ανκάρα Βακίφμπανκ, στην οποία έμεινε για δύο σεζόν.

Το 1995… ήταν έτος βαρόμετρο για την πορεία της Ραββά αφού σε ηλικία 20 ετών έγινε κάτοικος Γαλλικής Ριβιέρα, φορώντας τη φανέλα των Καννών. Κάπου εκεί ξεκινάει και το απόλυτο παραμύθι… δόξας, τίτλων, αναγνωρισιμότητας και λατρείας! Μαζί με τον προπονητή της Γιάν Φανγκ και την «σιδηρά κυρία» και πρόεδρο της ομάδας των Καννών, Άννυ Κουρτάντ , συνέθεσαν ένα νικηφόρο τρίο που πραγματοποίησε την πιο εντυπωσιακό success story στην αθλητική ιστορία της χώρας. Η μεγαλύτερη προσωπική διάκριση και συνάμα αναγνώριση της πανέμορφης κεντρικού ήταν το βραβείο με το οποίο την τίμησε η CEV το 2013 στη Βιέννη με τίτλο «Ultimate Team Leader».

rav4

Πριν από 15 χρόνια, η σέξι Βικτόρια  πήρε και τη γαλλική ιθαγένεια και από το 2004-2007 αγωνίστηκε με τα χρώματα των «τρικολόρ». Μπορεί οι επιτυχίες να μην ήταν ανάλογες με αυτές που είχε σε συλλογικό επίπεδο με τις Κάννες, αλλά η Ραβά κατάφερνε διαρκώς να αποτελεί ένα πρότυπο για τα νέα κορίτσια που την έβλεπας ως «βασίλισσα» του Γαλλικού βόλεϊ.

Η αγάπη της για το βόλεϊ δεν θα την αφήσει μακριά από το τάραφλεξ… αφού είναι έτοιμη να παρακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων προπονητικής, έτσι ώστε να αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός στην ομάδα των Καννών, εκεί όπου οι τίτλοι του συλλόγου είναι συνυφασμένοι ουσιαστικά και αριθμητικά με τους ατομικούς της τίτλους! Εκεί όπου η ταυτότητα της ομάδας την ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ δίπλα της…

Η απόλυτη θεά στις φωτογραφίσεις των ημελογίων της ομάδας:

rav rav1 rav2 rav3 rav5 

Τα δάκρυα χαράς του πρωταθλήματος & λύπης για το “αντίο”

SPOPQRXXQ409_pl_Victoria Ravva.JPG ravva SPOPQRXXQ400_pl_Victoria Ravva.JPG SPOPQRXXQ401_pl_Victoria Ravva.JPG SPOPQRXXQ411_pl_Victoria Ravva.JPG SPOPQRXXQ412_pl_Victoria Ravva.JPG rav12 rav13