BEACH VOLLEY

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley συμπληρώνει 30 χρόνια και γράφει ιστορία!

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley συμπληρώνει 30 χρόνια και γράφει ιστορία!

Η άμμος στην κλεψύδρα της… αναμονής τελειώνει και πλέον μας χωρίζουν λίγες ημέρες από το πρώτο σερβίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley 2024.

Η γιορτή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας είναι και πάλι προ των πυλών, 319 ημέρες μετά το πέσιμο της περσινής αυλαίας στον Άγιο Νίκολαο, με το νέο σιρκουϊ να αναμένεται πιο ενδιαφέρον από ποτέ.

Νέα ζευγάρια, παλιοί γνώριμοι, βετεράνοι της άμμου, αστέρια του μέλλοντος δημιουργούν ένα ξεχωριστό μωσαϊκό και δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στον βασιλιά των καλοκαιρινών σπορ, σε μια σεζόν που πριν καν ξεκινήσει γράφει ιστορία.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley απέκτησε τη σημερινή του μορφή η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς και η Αθήνα (η σειρά αναφοράς έχει να κάνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής), θα αποτελέσουν σταθμούς του φετινού σιρκουΐ, ενώ μετά από πολλά χρόνια θα φιλοξενήσει τουρνουά Masters και ο Μαραθώνας στο εμβληματικό Karavi Club στον Σχινιά.

Γιώργος Καραμπέτσος: Θα είναι το καλοκαίρι των μεγάλων συγκινήσεων

Εν όψει της έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters 2024 ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε τα εξής:

«Έχοντας ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η φετινή σεζόν για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι ήδη το έχουμε κερδίσει.

Οι διοργανώσεις του beach volley δεν είναι απλά αθλητικά γεγονότα αλλά πρεσβευτές κοινωνικών και περιβαντολλογικών μηνυμάτων σε όλη την κοινωνία και στον καθένα μας ξεχωριστά.

Σε μια ιστορική χρονιά, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της άμμου στην Ελλάδα, για πρώτη φορά τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας θα φιλοξενήσουν τουρνουά Masters και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Δημάρχους Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αθήνας και Μαραθώνα για την απόφαση τους να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Μ’ αυτούς τους ‘συμπαίκτες’ στο πλευρό μας, με τη πολύτιμη υποστήριξη της Δημόσιας Τηλεόρασης που θα μεταδώσει για μία ακόμη χρονιά τους αγώνες και τους χορηγούς μας που και φέτος στηρίζουν έμπρακτα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είμαι σίγουρος ότι και η φετινή χρονιά θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα εξελιχθεί στο καλοκαίρι των μεγάλων συγκινήσεων.

Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και τους εύχομαι να έχουν μία καλή αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς».

Η αρχή στο φετινό σιρκουΐ γίνεται από την Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους (13-16 Ιουνίου), κατόπιν η σκυτάλη περνά στον Πειραιά και την πλατεία Κοραή (28-30 Ιουνίου) κι αφού μεσολαβήσει ο Μαραθώνας (παραλία Σχινιά 11-13 Ιουλίου) η αυλαία θα πέσει με τους φετινούς τελικούς στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος (18-21 Ιουλίου).

Η σεζόν πέρα από τα τέσσερα τουρνουά Masters περιλαμβάνει άλλα 11 τουρνουά Open (ήδη έχουν διεξαχθεί τα τρία πρώτα και περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ) και 8 τουρνουά Juniors Open (πληροφορίες ΕΔΩ) και ουσιαστικά έρχεται να ολοκληρώσει μια χρονιά γεμάτη beach volley, όπου φέτος διοργανώθηκε, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το πρώτο ιστορικά Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Beach Volley με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 60 σχολεία 19 Διευθύνσεων και συνολικά 27 ομάδες ανά φύλο.

Κι επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, όπως λέει και στην ποιητική συλλογή ‘Απώλεια λήθης’ η Ευσταθία Δήμου, «το χρόνο μας μετρώ όπως άμμο σε κλεψύδρα» και δίνουμε σε όλους ραντεβού για το πρώτο σερβίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley 2024 που για μία ακόμη χρονιά θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2024 είναι το Lipton Ice Tea, το Borotalco με τα καινοτόμα αποσμητικά σώματος, η RIO mare ηγέτης στην κατηγορία Κονσερβοποιημένου Τόνου και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Befon.

Επίσημοι υποστηρικτές είναι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και η GALA.

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ MASTERS 2024

13-16 ΙΟΥΝΙΟΥ, THESSALONIKI MASTERS, Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη (ΕΡΤ)
26-30 ΙΟΥΝΙΟΥ, PIRAEUS MASTERS, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς (ΕΡΤ)
11-13 ΙΟΥΛΙΟΥ, SCHINIAS MASTERS, Karavi Club, Σχινιάς
19-21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ATHENS FINALS, Πλατεία Συντάγματος