ΔΙΕΘΝΗ

Το «θαύμα» της Σεν Ναζέρ, το «καρέ» κούπας της Περούτζια και το τρέμπλ της Μπερλίν!

Το «θαύμα» της Σεν Ναζέρ, το «καρέ» κούπας της Περούτζια και το τρέμπλ της Μπερλίν!

Με ιστορικό τρόπο έπεσε για την Σεν Ναζέρ η αυλαία στη γαλλική Λίγκα ανδρών, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σε Ιταλία και Γερμανία, όπου Περούτζια και Μπερλίν δικαίωσαν εύκολα ή δύσκολα τον τίτλο των φαβορί.

Η παλιότερη ομάδα του πρωταθλητή του Ολυμπιακού, Νίκου Ζουπάνι έκανε το… θαύμα της στη French Marmara SpikeLeague και με μία ιστορική επιτυχία έγραψε με χρυσά γράμματα το ονομά της στο  Πάνθεον του γαλλικού βόλεϊ!   Η ομάδα του Βραζιλιάνου προπονητή Ρουμπίνιο,  αν και κατέλαβε την 7η θέση στην κανονική περίοδο, κατάφερε βήμα βήμα στη διαδικασία των πλέι οφ αποκλείοντας παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος του συλλόγου, βάζοντας “φωτιά” στο τέταρτo μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας και το μεγαλύτερο του Ατλαντικό.

Η ομάδα-εκπληξη της σεζόν , που στα προημιτελικά απέκλεισε τη Ναντ (3-0 νίκες) και στα ημιτελικά την Τουρκουά (2-1 νίκες), στον εκτός έδρας 2ο τελικό με την περσινή πρωταθλήτρια Τουρ, αν και έχασε με 3-2 (21-25, 25-18, 29-27, 21-25, 17-15) σετ στην κανονική διάρκεια, επιβλήθηκε με 12-15 στο “χρυσό” σετ , ολοκληρώνοντας έτσι την ιστορική υπέρβαση. Στο α’ παιχνίδι η Σεν Ναζέρ είχε επιβληθεί με 3-1 σετ.

Το άστρο του Λεόν έλαμψε για 4η φορά! 

Σην Ιταλία η Περούτζια ήταν αυτή τελικά που στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια έπειτα από 6 χρόνια!   Η ομάδα του Άντζελο Λορεντζέτι πανηγύρισε  εκτός εδρας τον τίτλο κερδίζοντας στον 4ο τελικό την “Σταχτοπούτα” του θεσμού Μόντσα, που στην παρθενική της παρουσια σε τελικούς “λύγισε” στην πίεση της παρέας του Λέον που με τη νίκη της 1-3 (25-19, 23-25, 25-27, 20-25) ολοκλήρωσε τη σειρά με το ίδιο σκορ σε νίκες. Μορφή αγώνα ήταν ο Κουβανοπολωνός σουπερστάρ, που μπήκε ως αλλαγή στα μέσα του πρώτου σετ και σημείωσε 25 πόντους, με 23/37 επιθέσεις (62%).

Αυτή ήταν η 4η φετινή “κούπα” για την Περούτζια που νωρίτερα είχε κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Κύπελλο Ιταλίας, πάλι κόντρα στη Μόντσα! Τη νέα σεζόν, αυτές οι δύο ομάδες και η χάλκινη Μίλαν του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα, θα εκπροσωπήσουν τη γειτονική χώρα στο Champions League.

Έφεραν τα “πάνω κάτω στη Bundesiga οι πρωτευουσιάνοι!

Τέλος στη Bundesliga η πρωταθλήτρια Μπερλίν, με μία επική ανατροπή στη σειρά των τελικών επί της “συνήθης υπόπτου”  φιναλίστ Φριντριχσχάφεν, διατήρησε τα σκήπτρα της κατακτώντας για 8η συνεχόμενη φορά τον τίτλο. Ωστόσο η φιναλίστ ομάδα από την πόλη των Ζέπελιν “πούλησε ακριβά το τομάρι της” στα τελικά, καθώς έχοντας προηγηθεί με 2-0 νίκες, έφτασε μία ανάσα από την… πηγή!

Οι πρωτευουσιάνοι, ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά και στο τελευταίο ραντεβού του Βερολίνου με κορυφαίο τον Τσέχο διαγώνιο Σότολα, που είχε συνολικά 17 πόντους και 12/18 επιθέσεις (67%) κατάφερε στο Max Schmelling Halle με 3-0 (25-16, 25-17, 25-17) να κλείσει με ιδανικό τρόπο μια ιδανική χρονιά, μετά τους θριάμβους που είχαν προηγηθεί  στη σεζόν σε Κύπελλο Γερμανίας και Σούπερ Καπ Γερμανίας.