Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ταλαιπωρία για την Ηλιούπολη!

Ταλαιπωρία για την Ηλιούπολη!

Εφιαλτικό Σαββατοκύριακο, πέρασε η Ηλιούπολη κατά την προσπάθεια επιστροφής της από τη Θεσσαλονίκη (έπαιξε με Άρη) όπου λόγω θυελλωδών ανέμων, δημιουργήθηκε χάος με τις αεροπορικές πτήσεις.

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν προγραμματισμένο να πετάξει με πτήση στις 22.25 το βραδυ του Σαββάτου. Λόγω δυνατών ανέμων ήταν αδύνατο εκείνη την ώρα να προσγειωθεί το αεροπλάνο που ερχόταν από Αθήνα, οπότε η πτήση ματαιώθηκε.

Ακολούθησε γολγοθάς για τις κοπέλες της Δήμητρας Λυκογιάννη, καθώς μέχρι να βρεθεί λύσει για τους 280 επιβάτες χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες αναμονής στο «Μακεδονία».

Τελικά, με πούλμαν που ναύλωσε η αεροπορική εταιρία, η ομάδα αναχώρησε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη στις 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής για να φτάσει στην Αθήνα λίγο μετά τις 08:30 το πρωί ενώ λόγω του περιορισμένου χώρου μεταξύ των θέσεων, ήταν αφάνταστα δύσκολο οι παίκτριες τις ομάδες να κοιμηθούν μετά τον αγώνα πρωταθλήματος, οπότε η ταλαιπωρία ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Ωστόσο, η Ηλιούπολη στάθηκε πιο τυχερή συγκριτικά με άλλες ομάδες που περίμεναν να αναχωρήσουν σχεδόν την ίδια ώρα αλλά με άλλη αεροπορική εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο Φάρος της Α2 μπάσκετ, η ΑΕΚ της Α1 μπάσκετ και ο Ατρόμητος Αθηνών επρόκειτο να πετάξουν για Αθήνα στις 23.50 το βράδυ του Σαββάτου, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η πτήση μετατέθηκε για τις 00.20 κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε ματαιωθεί πτήση, η οποία θα μετέφερε και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηλιούπολης.

Οι παραπάνω ομάδες πέταξαν αρχικά για Αθήνα αλλά τελικά στις 02:10, έγινε γνωστό πως η πτήση της «Aegean» επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν τόσο έντονες οι αναταράξεις που αρκετοί επιβάτες ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ επικράτησαν στιγμές πανικού από τον θόρυβο λόγω του αέρα και το κούνημα του αεροσκάφους.

Με γαστρεντερίτιδα στη Θεσσαλονίκη

Παρά την προσπάθεια του πιλότου δεν ήταν δυνατή η προσγείωση με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας είπαν πως ο καιρός βελτιώθηκε και πως θα γινόταν κι άλλη προσπάθεια μετάβασης στην Αθήνα, αλλά η ομάδα του Ατρόμητου κατέβηκε από το αεροπλάνο  και διανυκτέρευσε στην συμπρωτεύουσα ενώ οι παίκτες του Φάρου επέλεξαν να επιστρέψουν με την ασφάλεια του τρένου.

Να σημειωθεί ότι τα άσχημα σημάδια για το τι θα επακολουθούσε το Σαββατοκύριακο είχαν εμφανιστεί παραμονές του αγώνα με τον Άρη. Λίγες ώρες πριν η ομάδα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη, προσβλήθηκαν από ιογενή γαστρεντερίτιδα οι Βέλλιου με τη Βούκοβιτς και οι οποίες πήγαν συνοδεία της κ.Λυκογιάννη στο Ασκληπιείο Βούλας όπου πήραν φάρμακα για να τους ηρεμήσουν τα συμπτώματα ενώ όταν η αποστολή έφτασε στη συμπρωτεύουσα, αρρώστησε η Γκλιγκόροβιτς με αποτέλεσμα να δει το ματς από την εξέδρα.!

Νοκ άουτ ήταν και η Βέλλιου, αδελφή του σεντερ φορ του Ηρακλή και πρωην της Έβερτον, Απόστολου Βέλλιου.Παρόλα αυτά η ομάδα της Ηλιούπολης έστω και μισή στάθηκε αξιοπρεπώς κόντρα στον Άρη έστω αν και έχασε 3-0.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...