BEACH VOLLEY

Τόκυο μέσω… Σμύρνης

Τόκυο μέσω… Σμύρνης

Στη Σμύρνη της Τουρκίας βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες μπιτς βόλεϊ εν όψει της συμμετοχής τους στο 2ο γύρο του Προολυμπιακού τουρνουά – Continental Cup, που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Μαΐου.

Οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη και οι Δήμητρα Μαναβή, Μαρία Κλέπκου έκαναν το απόγευμα της Τρίτης την πρώτη τους προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Μπαλτσόβα της Σμύρνης (εκεί όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες) υπό την επίβλεψη των Τίε Σαντάνα, Θανάση Πανούσου, Μαρίας Τσιαρτσιάνη που συνοδεύουν την αποστολή.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στην Β’ φάση του Προολυμπιακού τουρνουά συμμετέχουν 24 χώρες και έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους των οκτώ ομάδων.

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον Α’ όμιλο μαζί με Τσεχία, Φινλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβενία, Λευκορωσία και την διοργανώτρια Τουρκία. Οι αγώνες του Α’ ομίλου θα γίνουν στη Σμύρνη από 6 έως 9 Μαΐου.

Ο Β’ όμιλος αποτελείται από την Ισπανία, την Ρωσία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Ο όμιλος θα φιλοξενηθεί στη Μαδρίτη από 6 έως 9 Μαΐου.

Ο Γ’ όμιλος αποτελείται από την Ιταλία, την Γερμανία, την Σλοβακία, την Νορβηγία, την Λετονία, την Ουκρανία, την Αυστρία και την Σουηδία. Ο όμιλος θα διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Μαΐου στο Μπάντεν της Αυστρίας.

Οι 5 πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους 3 ομίλους θα προκριθούν στην Γ΄φάση.

Στην Γ΄φάση οι 15 ομάδες που θα έρθουν από την Β΄φάση σε κάθε κατηγορία (ανδρών και γυναικών) μαζί με την διοργανώτρια του μοναδικού ομίλου Ολλανδία (σε άνδρες και γυναίκες) θα συγκροτήσουν το ταμπλό των 16 ομάδων ανδρών και 16 ομάδων γυναικών και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 από την Ευρώπη. Η τελευταία φάση θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας.