ΔΙΕΘΝΗ

Τόνσεκ, Στερν VS Φρομ στην πρεμιέρα των «16» του Μουντιάλ – Δείτε όλα τα ζευγάρια στο δρόμο για την 8άδα

Τόνσεκ, Στερν VS Φρομ στην πρεμιέρα των «16» του Μουντιάλ – Δείτε όλα τα ζευγάρια στο δρόμο για την 8άδα

Η παρθενική μονομαχία των “ερυθρόλευκων” διεθνών της Σλοβενίας, Τόνσεκ, Στερν με τον “Πειρατή” των Γερμανών, Φρομ πριν από τα επικείμενα ντέρμπι της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού – Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ,  θα ανοίξει το Σάββατο 3 Σπετμεβρίου στη Λιουμπλιάνα τη φάση των “16” κορυφαίων ομάδων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ 2022 που συνεχίζεται σε Πολωνία και Σλοβενία με τη συμμετοχή ακόμη του διεθνούς Ολλανδού άσου του ΠΑΟΚ, Χάις Γιόρνα. Αντίθετα, στις προετοιμασίες του ΠΑΟΚ και του Μίλωνα αναμένεται να επιστρέψουν τα επόμενα 24ωρα ο Καναδός πασαδόρος, Μπρετ Γουόλς και ο αρχηγός του Πουέρτο Ρίκο, Πέδρο Μολίνα.

Μετά λοιπον την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των ομίλων εύκολα ή δύσκολα τα φαβορί εξσφάλισαν την πρόκρισή τους στη συνέχεια της διοργάνωσης, όπουπεράσανε οι δύο πρώτες ομάδες των έξι ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Οι νικητές των ομίλων ήταν η Σερβία (Α’ Όμιλος), η Βραζιλία (Β’ Όμιλος), η Πολωνία (Γ’ Όμιλος), η Γαλλία (Δ’ Όμιλος), η Ιταλία (Ε’ Όμιλος) και η Ολλανδία (ΣΤ’ Όμιλος).

Δεύτερες στους ομίλους τους τερμάτισαν η Ουκρανία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Σλοβενία, η Τουρκία και το Ιράν.

Οι καλύτερες τρίτες είναι: Τυνησία (Όμιλος Α), Κούβα (Όμιλος Β), Γερμανία (Όμιλος Δ) και Αργεντινή (Όμιλος ΣΤ).

Τα ζευγάρια των “16”  σχηματίζονται σύμφωνα με το σχήμα 1 – 16, 2 – 15, 3 – 14, 4 – 13, 5 – 12 και ούτω καθεξής.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 3 Σεπτεμβρίου (Σάββατο) στη Λιουμπλιάνα και συνεχίζονται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου (Τρίτη), οπότε και οι τελευταίοι αγώνες θα παιχτούν στο Γκλίβιτσε (Πολωνία). Οκτώ συγκλονιστικές αναμετρήσεις για το εισιτήριο των προημιτελικών μέσα σε 4 ημέρες.

Οι συνοικοδεσπότες της διοργάνωσης  Σλοβενοι, μετά την νίκη τους 3-0 (25-16, 25-22, 25- 17) μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα Stožice στον  Δ’ όμιλο θα υποδεχθούνε και πάλι στο σπίτι τους τους Γερμανούς, που θα επιδιώξουν μία άτυπη ρεβάνς για να προχωρήσουν στα προημιτελικά, κάτι που έδειξαν στο πρόσφατο VNL ότι μπορούν να το κάνουν, καθώς τότε κέρδισαν με 3-1 σετ.

Η έτερη συνδιοργανώτρια Πολωνία θα αντιμετωπίσει την Τυνησία, ενώ θα παρακολουθήσουμε επίσης τους αγώνες μεταξύ Ιταλίας – Κούβας, Σερβίας -Αργεντινής, Βραζιλίας – Ιράν και Γαλλίας -Ιαπωνίας. Οι Ολλανδοί θα αντιμετωπίσουν την Ουκρανία στα προημιτελικά, ενώ οι ΗΠΑ θα παίξουν με την Τουρκία, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στα νοκ άουτ ματς ενός Μουντοβόλεϊ.

Ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αίγυπτος, το Πουέρτο Ρίκο, η Βουλγαρία, το Κατάρ, το Καμερούν και η Κίνα αποχαιρετούν τον περαιτέρω ανταγωνισμό.

Τα ζευγάρια των “16” του Μουντιάλ 

3 Σεπτεμβρίου (Λουμπλιάνα)

Σλοβενία ​​(2) – Γερμανία (15)
Ολλανδία (7) – Ουκρανία (10)

4 Σεπτεμβρίου (Γκλίβιτσε)

Πολωνία (1) – Τυνησία (16)
ΗΠΑ (8) – Τουρκία (9)

5 Σεπτεμβρίου (Λουμπλιάνα)

Ιταλία (3) – Κούβα (14)
Γαλλία (6) – Ιαπωνία (11)

6 Σεπτεμβρίου (Γκλίβιτσε)

Σερβία (4) – Αργεντινή (13)
Βραζιλία (5) – Ιράν (15)