ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Νεκρή σε τροχαίο 15χρονη βολεϊμπολίστρια

Τουρκία: Νεκρή σε τροχαίο 15χρονη βολεϊμπολίστρια

Την ώρα που όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος με την τραγωδία που βιώνουν ο τουρκικός και συριακός λαός  από τους φονικούς σεισμούς, που έπληξαν τις δύο χώρες, με απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, η τουρκική οικογένειά του βόλεϊ θρηνεί το τραγικό θάνατο μιας νεαρής  βολεϊμπολίστριας και της οικογένειάς της σε αυτοκινητόδρομο στην Προύσα.

Η Τουρκική Ομοσπονδία εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο της νεαρή άσου της Set Volleyball Club και τριών μελών της οικογένειάς της, που σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο, στην Προύσα, από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά, άλλα 7 άτομα.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι ένας από τους οδηγούς που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο εξαιτίας των των κακών συνθηκών και της ολισθηρότητας του δρόμου, αρχικά προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και στη συνέχεια παρέσυρε τα αυτοκίνητα που στέκονταν στην άκρη του δρόμου και τους ανθρώπους που βρίσκονταν έξω από τα οχήματά τους. Οι άτυχοι άνθρωποι βρίσκονταν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, επειδή είχε σημειωθεί άλλη σύγκρουση νωρίτερα.

“Με μεγάλη λύπη πληροφορούμαστε ότι η Naz Terzi, παίκτρια των ομάδων Set Volleyball Junior και η οικογένειά της έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα. Είθε ο Θεός να ελεήσει τη Naz Tarzi και την οικογένειά της, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Set Volleyball Club και ολόκληρη την κοινότητα του βόλεϊ», αναφέρει η συλλυπητηρια ανακοίνωση της Τουρκικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

Θαμμένοι στα συντρίμμια ξενοδοχείου αθλητές της Malatia Metropolitan Belediyespor

Στη Μαλάτια εξάλλου 11 μέλη της  της ανδρικής Malatia Metropolitan Belediyespor, που συμμετείχε στα «Play-Off» στον 6ο Όμιλο της 2ης Λίγκας Βόλεϊ Ανδρών, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Kirçuval, όταν αυτό κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών Ρίχτερ.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης βρέθηκαν οι Enes Lorci, Μουσταφά και Μπερκ, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για να βρεθούν και τα άλλα άτομα.  Σύμφωνα με άνθρωπο του Kirçuva την ώρα του σεισμού, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν συνολικά 30 επισκέπτες και 3 μέλη του προσωπικού. Δυστυχώς, νεκροί ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής  2 επισκέπτες και 1 μέλος του προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης έχουν ανασταλεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Τουρκία.