ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Συνεχίζεται το «παιδομάζωμα» – 2 «σούπερ μωρά» στη «Φενέρ»

Τουρκία: Συνεχίζεται το «παιδομάζωμα» – 2 «σούπερ μωρά» στη «Φενέρ»

Με το βλέμμα στο μέλλον και με τη σκέψη στο μέλλον η τουρκική Φενέρμπαχσέ συνεχίζει το “χτίσιμο” της φετινής ομάδας, αποκτώντας κάποιες από τις πιο ταλαντούχες αθλήτριες του κόσμου.

Μετά την απόκτηση της 18χρονης Ρουμάνας διαγώνιας Καρουτάσου της πρωταθλήτριας Challenge Cup από την ομάδα Γεσιλούρτ,ένας άλλος τουρκικός σύλλογος “έντυσε” στα “χρώματά” του δύο άλλα “φοβερά μωρά” του παγκόσμιου βόλεϊ .

Ο λόγος για την 17χρονη Ρωσίδα Αρίνα Φεντορόβτσεβα και την Βραζιλιάνα συνομήλική της, Άνα Κριστίνα ντε Σοόυζα (1.92μ), τις νεοαποκτηθείσες άσους της Φενερμπαχσέ.

Η ακραία Φεντορόβτσεβα, ύψους 1.90μ την τελευταία σεζόν της ρωσικής λίγκας στέφθηκε Κυπελλούχος Ρωσίας με την ομάδα της Ντιναμο Ακ Μπαρς, ενώ η ταλαντούχα “Aνίνια” της Φλαμένγκο,  αγωνίζεται αυτές τις μέρες με την “σελεσάο” του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ζε Ρομπέρτο  στο VNL του ιταλικού Ρίμινι.

Η τακτική της τουρκικής ομάδας, που σε αντίθεση με άλλες ξένες ομάδες, διαθέτουν το μπάτζετ για να επενδύσουν σε ταλαντούχες παίκτριες, είναι γνωστή. Πέρα από την δική της ενίσχυση, η “Φενέρ” εμποδίζει τις άλλες ομάδες να τις αποκτήσουν και έπειτα από λίγα χρόνια τις πολιτογραφεί Τουρκάλες, προσφέροντας  παράλληλα και στις εθνικές ομάδες της χώρας. Όπως έκανε το 2018 και με την Κουβανη πρώην άσο της Βολερό, Μελίσα Βάργκας Αμπρέου, που φέτος θα αγωνίζεται στην Κίνα για λογαριασμό της Τζιανζίν.