ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρή η Ιτούμα της Νοβάρα

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρή η Ιτούμα της Νοβάρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί εδώ και λίγες ώρες το ιταλικό βόλεϊ μετά τον τραγικό θάνατο της 18χρονης άσου της Νοβάρα Τζούλια Ιτούμα στην Κωνσταντινούπολη.

Γεννημένη το 2004 στο Μιλάνο από Νιγηριανούς γονείς η διεθνής διαγώνια (1.91μ) των μικρών της “σκουάντρα ατζούρα” σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο του 6ου ορόφου του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την ομάδα της, λίγες ώρες μετά τον χθεσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League γυναικών χθες το βράδυ εναντίον της τουρκικής Εξατσίμπασι (3-0 σετ).

«Είμαι συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο της Τζούλια Ιτούμα. Ήταν μόλις 18… Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στον σύλλογο και σε όλη την ιταλική κοινότητα βόλεϊ», σχολίασε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών, Μάουρο Μπερούτο, που στην χθεσινή αναμέτρηση πήρε χρόνο συμμετοχής, ως αντικαταστάτρια της  Καρακούρτ, σημειώνοντας 2 πόντους.

Η Γενική Εισαγγελία του Anadolu, η οποία ξεκίνησε έρευνα μετά τον θάνατο, διερευνά εάν υπάρχει αμέλεια ή υποψίες σχετικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, η Ιτούμα βρέθηκε νεκρή  μπροστά στο ξενοδοχείο γύρω στις 5:30 π.μ. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο, όπου διαπιστώθηκε ότι η νεαρή ιταλίδα ήταν νεκρή. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η διεθνής άσος της Νοβάρα, μπήκε στο δωμάτιό της αφού περιπλανήθηκε στο διάδρομο μεταξύ 22:30 και 23:50.

Η σορός της,  για πολλούς διαδόχου της Πάολα Εγκόνου, καθώς η Ιτούμα εντυπωσιάζε για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού και τα σωματικά της προσόντα,  στάλθηκε στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της Ιτούμα.

Οι έρευνες των Αρχών για το μοιραίο περιστατικό, συνεχίζονται.