ΔΙΕΘΝΗ

Τραυματίστηκε σοβαρά Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ

Τραυματίστηκε σοβαρά Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο 57χρονος δις χρυσός Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, Κρεγκ Μπακ έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που υπέστη σε ατύχημα με το ποδήλατό του την περασμένη Δευτέρα στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο “πύργος”  (2.03μ) της σπουδαίας ομάδας των ΗΠΑ, που κατέκτησε την 1η θέση σε δύο συνεχόμενους  Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ, τραυματίστηκε σοβαρά όταν οδηγόντας από τη λάθος πλευρά του δρόμου το ποδήλατό του, δεν κατάφερε να σταματήσει σε “stop” και έπεσε με σφοδρότητα πάνω σε ένα προπορευόμενο φορτηγό με αποτέλεσμα να πέσει από το ποδήλατό του και να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 57 πρώην διεθνής κεντρικός της “αστερόεσσας”, που εκείνη τη στιγμή δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο Cottage Hospital, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και να του παρασχεθούν οι ιατρικές φροντίδες.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ο Μπακ με συμπαίκτη τον κορυφαίο βολεϊμπολίστα του “αιώνα” Καρτς Κίραλι είχε κατακτήσει με την Αμερική το 1986 στο Παρίσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κερδίζοντας σε μεγάλο τελικό 3-1 την μεγάλη τότε Σοβιετική Ένωση των Ζάιτσεφ-Σοροκόλιν.

Σ ‘εκείνη τη διοργάνωση είχε κάνει ντεμπούτο σε τελική φάση παγκοσμίου, η εθνική μας ομάδα αλλα ατύχησε αφού είχε πέσει σε όμιλο με  αντιπάλους τα μεγαθηρία των ΗΠΑ, Αργεντινής και Ιαπωνίας και φυσικό ήταν να αποχωρήσει με ισάριθμες ήττες.

Foto: Allsport UK /Allsport