ΔΙΕΘΝΗ

Τρία ταξίδια, μια μοιραία μεταγραφή για Ζουκούσκι

Τρία ταξίδια, μια μοιραία μεταγραφή για Ζουκούσκι

Τυχερός μέσα στην αυτυχία του” στάθηκε ο ο διεθνής Κροάτης πασαδόρος, o οποίος χρειάστηκε να «περάσει» από Κωνσταντινούπολη, Πειραιά και Ματσεράτα για να ντυθεί τελικά με τη βοήθεια της μοίρας στα «χρώματα» της ιταλικής ομάδας, που του στέρησε το βάθρο στο Champions League.

Το φετινό καλοκαίρι του 28χρονου Κροάτη, με ρίζες από τη Λευκορωσία, πρώην «μαέστρου» της Μπερλίν, Τσιμαφέι Ζουκούσκι, αν μη τι άλλο, ήταν συναρπαστικό.  Φεύγοντας από την Γερμανία, με “προίκα” τον τίτλο της Bundesliga και την 4η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, το όνομά του «έπαιξε» σοβαρά για την τουρκική Ιstanbul ΒΒSK,  όπου  τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας κατέχει ο Πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας βόλεϊ και γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από τη θητεία του σε πάγκους πολλών ομάδων της Α1 Ανδρών, Σέρβος προπονητής, Ζόραν Γκάτες.

Η μεταγραφή όμως με τους Τούρκους «χάλασε» και στη συνέχεια ξένα δημοσιεύματα ήθελαν τον Ζουκούσκι να «πιάνει λιμάνι» στην Ελλάδα και να «κλείνει» στον Ολυμπιακό. Ούτε εδώ όμως «έπιασε», καθώς όπως γράφτηκε στον Τύπο, απέτυχε  λόγω προβλήματος  στη μέση, όπου είχε χειρουργηθεί και το 2013 (δεν είχε αριστερό αντανακλαστικό και παρουσίαζε αρχικά συμπτώματα αρθρίτιδας) δεν πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κόπηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Και ενώ “τα φίδια άρχισαν να ζώνουν” τον Κροάτη για την φετινή σεζόν, κλήθηκε να δοκιμαστεί από την ιταλική Cucina Lube Civitanova, την ομάδα που λίγους μήνες πριν του έφραξε το δρόμο για το βάθρο του Champions Leafue. Μετά από αρκετές μέρες προπονήσεων στην έδρα της επαρχίας του Μάρκε, τελικά ανακοινώθηκε χθες επισήμως ως ο αντικαταστάτης του άτυχου, διεθνή Γαλλου πασαδόρου, Πιερ Πουγιόλ που τραυματίστηκε σε διάρκεια προπόνησης.

“Κλήθηκα αρχικά να βοηθήσω την Ματσεράτα και τώρα είμαι σε θέση να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε. Λυπάμαι για το πρόβλημα του Πουγιούλ, που μου άνοιξε την πόρτα στην Ματσεράτα, αλλά όταν σε καλεί μια τέτοια ομάδα δεν μπορείς να πεις όχι» δήλωσε ο Ζουκούσκι  ενόψει της 4ης χρονιάς του στα ιταλικά γήπεδα, μετά το πέρασμα προηγούμενων ετών  από Σαν Τζιουστίνο (2010-2011), Μόντσα (2011-2012), Μολφέτα (2014-2015).