ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τριανταφυλλίδης : «Το ελληνικό βόλεϊ δεν τιμά την ιστορία του»

Τριανταφυλλίδης : «Το ελληνικό βόλεϊ δεν τιμά την ιστορία του»

Η επιστροφή της Εθνικής ομάδας της Γάνδης στο γήπεδο συνοδεύθηκε με… νίκη αλλά και με απίστευτη  διάθεση από όλους για πλάκες και πειράγματα. Τριανταφυλλίδης, Ντράγκοβιτς, Γόντικας, αλλά και Μαργαρίτης μίλησαν για την επανασύνδεσή τους έπειτα από 29 χρόνια με τον πρώτο να εκφράζει και την μεγάλη του πικρία…

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ο οποίος φρόντισε να αναλάβει και ρόλο δημοσιογράφου παίρνοντας δηλώσεις από τους συμπαίκτες του κατά την διάρκεια του αγώνα δήλωσε «Συγκινητική στιγμή. Μαζευτήκαμε για ιερό σκοπό μετά από πολλά χρόνια. Περνάμε ωραία… Βλέπεται τι χαμόγελα υπάρχουν, τι διάθεση έχουν όλοι. Εύγε στους ανθρώπους που πήραν αυτή την πρωτοβουλία, είναι κάτι ξεχωριστό. Εμείς δίνουμε πάντα το παρόν όποτε χρειαστεί και νομίζω πως είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση» και συμπλήρωσε «Έχω ένα παράπονο. Το ελληνικό βόλεϊ δεν σέβεται την ιστορία του και όταν δεν έχεις ιστορία δεν είσαι κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς. Αυτοί οι παίκτες που παίζουν μέσα στο γήπεδο σήμερα είναι μια χρυσή σελίδα του ελληνικού βόλεϊ. Πρέπει να διδαχθούν πολλά από αυτούς γιατί αξίζει. Το ελληνικό βόλεϊ δεν τιμά όσο χρειάζεται την ιστορία του».

Από την πρώτη στιγμή η «παρέα» έδεσε. Όπως παλαιά. Εξάλλου η επαφή και η… «χημεία» μεταξύ των πρωταγωνιστών της Γάνδης είναι κάτι που δεν χάθηκε ποτέ στο πέρασμα των ετών…

«Η «χημεία» ήταν κάτι που υπήρχε και δεν αλλάζει ποτέ. Η αθλητική χημεία είναι κάτι πολύ σημαντικό και αυτή η φουρνιά των ανθρώπων αυτό το είχε. Μπορεί σαν άνθρωποι μεταξύ μας σε πολλά πράγματα να μην ταιριάζαμε, όμως μέσα στο γήπεδο ταιριάξαμε όλοι μας. Με έναν ιδιαίτερο λόγο για αυτό και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα και φαίνεται ακόμη και τώρα στις απλές κινήσεις» δήλωσε ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Μαργαρίτης : «Το βόλεϊ δεν ξεχνιέται»

Ο Θανάσης Μαργαρίτης αναφερόμενος για την ομάδα του 87 τόνισε «Ήταν κυριολεκτικά μια καλοκαρδισμένη ομάδα. Δεν είναι μια ομάδα του 87 ή του 86. Είναι παιδιά που ξεκίνησαν πολύ πιο νωρίς, έπαιζαν όλοι μαζί, έχοντας τρομερή τεχνική. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν τρομερή τακτική που δεν ξεχνιέται».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γάνδης αναφερόμενος στα συναισθήματα που ξαναβρίσκεται με τους παλιούς του παίκτες υπογράμμισε «Δεν μπορεί να ειπωθούν με λόγια το πώς αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε. Είναι οι καλύτερες στιγμές της αθλητικής μας ζωής και αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται. Κάθε επαφή, είτε μέσα στο γήπεδο, είτε εκτός είναι κάτι που σε κάνει να ανατριχιάζεις»…

Όσο για τις δυσκολίες του αγώνα στην Αγία Παρασκευή ο Θανάσης Μαργαρίτης συμπλήρωσε «Μπορεί όταν μπήκαν στο γήπεδο να τους φάνηκε κάπως δύσκολο, ιδίως για τον Στέλιο Καζάζη, αλλά από εκεί και πέρα βρήκαν τον ρυθμό. Βέβαια δεν μπορούν να πηδήξουν ψηλά, δεν έχουν τις αντοχές, χρειάζονται οξυγόνο, αλλά παρ΄ όλα αυτά νομίζω πως στέκονται μια χαρά».

Ντράγκοβιτς : «Όμορφες αναμνήσεις»

Ο Γιώργος Ντράγκοβιτς έχοντας ιδρώσει αρκετά και παίζοντας για… ώρα χωρίς αλλαγή σχολιάζοντας την κούραση δήλωσε «Κουραστικό; Τώρα έγινε… Πριν δεν ήταν. Εντάξει, αφού τα καταφέρνουμε ακόμη… Αλλά μην μου πες να το ξανακάνω αυτό και αύριο. Δεν γίνεται…».

Για την…. επανένωση με τους συμπαίκτες της «χάλκινης» Εθνικής ο «Ντράγκο» υπογράμμισε «Ωραία είναι… Είχαμε χρόνια να βρεθούμε… Μόνο που τους βλέπεις ανοίγει η καρδιά σου. Έρχονται όμορφες αναμνήσεις».

Γόντικας : «Τα καταφέρνουμε ακόμη»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γόντικας σχολιάζοντας το.. επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του δήλωσε «Ανάλογα με την ηλικία και τα προβλήματα που έχει καθένα μας μια χαρά τα καταφέρνουμε ακόμη. Όσο μπορούμε να ήμαστε στο γήπεδο και να παίζουμε νομίζω είναι το καλύτερο δώρο για εμάς. Το βόλεϊ δεν ξεχνιέται κυρίως γιατί περάσαμε πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολλές ευτυχίες μαζί είναι κάτι που δεν χάνεται. Σε κρατά δεμένο εφόρου ζωής».

Άπαντες φρόντισαν να δώσουν τα εύσημα στους διοργανωτές του αγώνα καθώς αυτός ήταν για την ενίσχυση του Χαμόγελο του Παιδιού με τον Θανάση Μαργαρίτη να υπογραμμίζει «Τα παιδιά είτε ελληνόπουλα είναι, είτε προσφυγόπουλα είναι παιδιά και πρέπει να τα προστατεύουμε. Έχοντας ζήσει 35 χρόνια με τα παιδιά ως δάσκαλος, έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτή η πρωτοβουλία είναι εξαιρετική»…