Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Τρίποντο» για Κηφισιά, παράπονα για Παναθηναϊκό

«Τρίποντο» για Κηφισιά, παράπονα για Παναθηναϊκό

Ανάλυσε το

Η έκπληξη του περυσινού πρωταθλήματος Κηφισιά πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Ζηρίνειο με 3-1 με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα  από τη διαιτησία την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

 Με κεκτημένη ταχύτητα από τις δυο συνεχόμενες επιτυχίες του αλλά και μπροστά σε περίπου 150 οπαδούς του ο Παναθηναϊκός μπήκε…φουριόζος στο Ζηρίνειο όπου με καλό σερβίς και μπλοκ βρέθηκε να προηγείται με 14-7 των γηπεδούχων, στην πρώτη φετινή παρουσία του αρχηγού τους, Δημήτρη Νικολάκη.

Απόντος του τραυματία Μαντέκα η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, παρά τα λάθη της αλλά και τις ασταμάτητες επιθέσεις του εμφανιζόμενου με νέο, ξυρισμένο λουκ, Καμίνσκι, μείωσε με τις καλές επιθέσεις των Γιοβάνοβιτς, Φερέρα δις σε 14-16 και 22-23, όμως τα νέα λάθη των γηπεδούχων σε σερβίς και υποδοχή έβαλαν στη θέση του οδηγού με 25-22, 1-0 σετ τους «πράσινους».

Στο β’ σετ η Κηφισιά έδειξε αποφασισμένη να αντιδράσει και υπήρχε κόντρα, με το «τριφύλλι» να περνάει μπροστά με 9-12, αλλά οι γηπεδούχοι με πασαδόρο τον Όστιν αντί Νικολάκη, γύρισαν το ματς και με ανεβασμένο σερβις-μπλοκ πήραν κεφάλι με 21-19 από πλασέ του Ρουμελιωτάκη. Τελικά έπειτα από μάχη πόντο πόντο η περσινή ομάδα έκπληξη δια χειρός Γιοβάνοβιτς στο μονό μπλοκ ισοφάρισε με 26-24, σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ, το καλό σερβις των φιλοξενούμενων έδωσε με 8-2 μία διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όμως η ψυχωμένη Κηφισιά, εκμεταλλευόμενη τα «πράσινα» λάθη και παίζοντας με επιτυχία το μπλοκ-άμυνα ισοφάρισε σε 16-16. Τελικά μετά από μονομαχίες για γερά νεύρα, όπου καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα πάνω από δυο πόντους αλλά και πολλά χαμένα σερβίς εκατέρωθεν το μπλοκ του Γιοβάνοβιτς ζευγάρωσε με 26-24 τα κερδισμένα σετ των γηπεδούχων, 2-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και τον Όστιν να κατευθύνει με μαεστρία το παιχνίδι της Κηφισιάς, η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, κατάφερε με το καταπληκτικό της μπλοκ και τα λάθη του Παναθηναϊκού να προηγηθεί με 8-4. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με πρωταγωνιστή σε επίθεση και μπλοκ τον Πρωτοψάλτη να μειώσει , ωστόσο η Κηφισιά κρατούσε αυτή τη σημαντική διαφορά μέχρι και το 19-14. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος μετά από μία μικρή διακοπή χρέωσε με κόκκινη κάρτα τους Φερέρα αλλά και τον κόουτς του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Ανδρεόπουλο με το σκορ να γίνεται 20-15. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μείνουν στο παιχνίδι με τον Κουκ (22-18) αλλά το μπλοκ άουτ του Γιοβάνοβιτς έφερε το 23-18. Η νευρικότητα για τους «πράσινους» ήταν φανερή με τις κάρτες να συνεχίζονται και την αποβολή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για διαμαρτυρία. Το σετ ολοκληρώθηκε με πάιπ του Φερέρα (25-20) και η Κηφισιά πήρε μια μεγάλη νίκη.

Το… «ταμείο»

Το εξαιρετικό μπλοκ της Κηφισιάς και το επιθετικό… βαρόμετρο της ομάδας των βορείων προαστίων που ακούει στο όνομα Γιοβάνοβιτς ήταν από τα βασικά στοιχεία της επικράτησης των γηπεδούχων. 

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του ΑΟ Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης, δήλωσε: «Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, δεν ξέρω αν ήταν ποιοτικό, αλλά είχε αρκετό θέαμα. Είχε πολύ ωραίες φάσεις, φάσεις που πήγαιναν πόντο-πόντο, ανατροπές στο σκορ. Απ’ εκεί που μπορούσαμε να είχαμε χάσει 3-0, κερδίσαμε 3-1. Με προβληματίζει λίγο το νωθρό μας ξεκίνημα. Μου αρέσει πολύ η αντίδραση κα η προσπάθεια των παικτών όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και όλη την εβδομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά». 

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Ήταν ένα σκληρό κι ανταγωνιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχε θέαμα και πολύ καλές τακτικές. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους αθλητές μου, Πάλεψαν να πάρουν το αποτέλεσμα κάτω από αντίξοες συνθήκες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις, και στο παιχνίδι. Έχουν την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός είναι μικρός, αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα έρθει η στιγμή που θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό με το κυάλι, κι εμείς έχουμε γαϊδουρινή υπομονή». 
 
Ο κεντρικός του ΑΟ Κηφισιάς, Νικόλας Παπαγγελόπουλος είπε: «Ξεκινήσαμε νωθρά και χάσαμε το πρώτο σετ από δικά μας λάθη. Αργότερα βρήκαμε ρυθμό, εκνευρίσαμε τον Παναθηναϊκό, παίξαμε καλά μπλοκ και άμυνα, και κερδισαμε το παιχνίδι. Από ένα σημείο και μετά όλοι παίξαμε πολύ καλά. Όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε περισσότερο. Αφιερώνουμε τη νίκη στον άτυχο της ομάδας, τον Μαντέκα, και του ευχόμαστε περαστικά».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 22-25, 26-24, 26-24, 25-20
 
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Σουλτανόπουλος, Παπαγγελόπουλος 12 (7/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Φερέρα 17 (15/29 επ, 2 άσσοι, 88% υπ – 47% άριστες), Ρουμελιωτάκης 11 (9/21 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 83% υπ – 57% άριστες), Γιοβάνοβιτς 29 (22/34 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 93% υπ – 67% άριστες), Κόντος, Κάπελλας, Όστιον 1 (1 μπλοκ).
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 13 (12/29 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής 2 (2 μπλοκ), Κουκ 11 (10/22 επ, 1 άσσος, 69% υπ – 42% άριστες), Πρωτοψάλτης 17 (15/28 επ, 80% υπ – 40% άριστες), Χόι 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ), Πανταλέων 10 (4/7 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 74% υπ – 32% άριστες), Αριστόπουλος 1 (1 μπλοκ), Σαμαντάς, Λουκάς