Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο -προπόνησης για Ολυμπιακό

Τρίποντο -προπόνησης για Ολυμπιακό

Ανάλυσε το

Εύκολο απόγευμα είχε στο Ρέντη ο Ολυμπιακός καθώς ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός παρά το καλό ξεκίνημα στην αρχή του αγώνα δεν μπόρεσε να αντέξει στον ρυθμών των «ερυθρόλευκων» που με το 3-0 πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντο για το 2016 και παρέμειναν αήττητες.

Μια καλή προπόνηση εν όψει των επόμενων δύσκολων αγώνων του σε Ελλάδα και Ευρώπη πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Μπράνκο Κοβάσεβιτς να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στις αθλήτριές του και να τις χρησιμοποιήσει όλες είχε στην αποστολή.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Θεσσαλίας πάλεψε όσο τις επέτρεπαν οι δυνάμεις της με τον Λάμπρο Πράππα να βλέπει τις αντοχές των αθλητριών του σε ένα παιχνίδι που ήταν εξ αρχής εκτός προγράμματος.

Στην αρχή του αγώνα ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου ξεκίνησε δυνατά κοντράροντας τον Ολυμπιακό και μάλιστα είχε το προβάδισμα μέχρι το 6-7, ωστόσο οι Πειραιώτισσες απάντησαν με ένα σερί 8-1 κάνοντας το 14-8.

Με το μπλοκ να δίνει κόντρα επιθέσεις ο Ολυμπιακός έφθασε στο 18-11 και λίγο αργότερα στο 20-15.

Ο Φιλαθλητικός εκμεταλλευόμενος την χαλαρώτητα των γηπεδούχων μάζεψε την διαφορά στο 23-19, ωστόσο ο πόντος της Κωνσταντίνου και ο άσος της Γιώτα έκαναν το 25-19 και το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έχοντας καλύτερο ξεκίνημα από το πρώτο σετ φρόντισε με το καλημέρα να κάνει το 5-0 και να δείξει πως δεν έχει χρόνο για… χάσιμο.

Με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και μπλοκ ανέβασαν την διαφορά στο 8-2 και το 12-3 με τον Φιλαθλητικό να έχει παραδοθεί άνευ όρων κάνοντας αρκετά λάθη.

Το σκορ ανέβηκε στο 15-4 με τον Κοβάσεβιτς να περνά μέσα τις Τέζα και Βλαχάκη στην θέση των Χριστοδούλου-Τσβετάνοβα αντίστοιχα, ενώ νωρίτερα είχε μπει και η Μαλασάϊ στη θέση της Λαζάρεβιτς.

Παρά τα λάθη ο Ολυμπιακός έφθασε στο 19-9, ενώ η Μαλασαϊ με άσο έκανε το 21-9. Η Βλαχάκη λίγο αργότερα έκανε το 24-12, ωστόσο λάθος επιθέσεις του Ολυμπιακού έφεραν τον Φιλαθλητικό στο 24-14.. Τελικά με το λάθος σερβίς της Υφαντή οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στο 25-14 και το 2-0.

Με την διαφορά δυναμικότητας να είναι τεράστια και με το σκορ στο 2-0 ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς έδωσε χρόνο στην Εμμανουηλίδου που είχε μπει ως αλλαγή στο τέλος του δεύτερου σετ, ενώ επανέφερε και την Λαζάρεβιτς στην θέση της Κωνσταντινίδου.

Οι Πειραιώτισσες ξεκίνησε εκ νέου καλά κάνοντας το 6-2 και με καλά μπλοκ λίγο αργότερα το 12-5. Με τα λάθη του Φιλαθλητικού αλλά και τις Μαλασαϊ, Τσβετάνοβα ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στο 19-9 και το 21-10 για να έρθει το 25-10 και το 3-0 που έκλεισε την αναμέτρηση και χάρισε το τρίποντο στις γηπεδούχες.

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και σημειώσαμε μια εύκολη νίκη. Κάναμε ένα μικρό αριθμό λαθών κυρίως στο πρώτο σετ, γεγονός που ήταν φυσιολογικό. Τώρα κοιτάμε μπροστά γιατί το επόμενο διάστημα παίζουμε σημαντικά παιχνίδια».

Λάμπρος Πράππας: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μάλλον και τον πρωταθλητή για φέτος. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε κάτι αλλά θέλαμε να δείξουμε μαχητικότητα. Σε κάποια σημεία το πετύχαμε, σε κάποια όχι. Εμεις έχουμε αλλάξει όλους τους φετινούς στόχους με αυτά που έγιναν. Μπράβο στα κορίτσια που πάλεψαν και προχωράμε στο επόμενο ματς».

Κατερίνα Γιώτα : «Ήταν μια εύκολη νίκη για εμάς έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστούμε ξανά μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω εορτών. Ήμαστε σε μια φάση προετοιμασίας καθώς σε μια εβδομάδα ξεκινάμε τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Οπότε προετοιμαζόμαστε για αυτό».

Κωνσταντίνα Βλαχάκη : «Χαιρόμαστε που ξεκινάμε με το δεξί τη νέα χρονιά. Ξέραμε πως ο αντίπαλος είναι πιο αδύναμος. Ωστόσο με την απόδοσή μας δείξαμε πως ήμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε αντίπαλο και έτσι η νίκη ήρθε όσο εύκολα περιμέναμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 9 (4/9 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κωνσταντίνου 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ, 22% υ. – 11% άριστες), Λαζάρεβιτς 8 (6/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 17% υπ. – 17% άριστες), Λαμπρούση 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1 άσο), Τσβετάνοβα 14 (12/18 επ., 2 άσοι), Κονόμι –λ (56% υπ. – 44% άριστες) / Κοκκινάκη –λ (83% υπ. – 67% άριστες), Μαλασάι 10 (8/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ (57% υπ. – 43% άριστες), Βλαχάκη 3 (1/3 επ., 2 άσοι), Εμμανουηλίδου (3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Τέζα 

Φιλ.Λαρισαϊκός (Πράππας): Τουσιούδη 4 (2/10 επ., 2 μπλοκ), Μαυροπάνου 6 (2/2 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Χατζηλευθερίου 1 (1 άσος 32% υπ. – 18% άριστες), Υφαντή 9 (8/26 επ.,1 άσος), Μπαζιάνα, Τζούριτς 7 (6/27 επ., 1 άσο, 33% υπ. – 25% άριστες), Αναγνωστοπούλου –λ (56% υπ. – 20% άριστες) / Γκάμζαρη, Μπούρλη, Ντουλμπέρη

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...