Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο προπόνησης για Παναθηναϊκό

Τρίποντο προπόνησης για Παναθηναϊκό

Ανάλυσε το

Παιχνίδι της μιας ανάσας ήταν αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ  καθώς οι «πράσινες» πραγματοποιώντας μια καλή προπόνηση επικράτησαν στο Μετς 3-0 (25-15, 25-10, 25-21) και πανηγύρισαν  εύκολα το τρίποντο κατά την 16η αγωνιστική.

Στην αναμέτρηση του Μετς το ερωτηματικό δεν ήταν για το ποιος θα κερδίσει, αλλά πόσο χρόνο θα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φθάσει στο τρίποντο.

Ένα τρίποντο που τελικά ήρθε σαν σε προπόνηση σε 69 λεπτά και που χάρισε στις «πράσινες» τη νίκη που τις κρατά σταθερά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια και η απουσία της Φιλιπιόνκα έφερε την ΑΕΚ σε ακόμη δυσκολότερη θέση σε έναν αγώνα όπου ο Δημήτρης Καζάζης ξεκίνησε με δίδυμο κεντρικών τις Καρπουζά-Φίλντ «ξεκουράζοντας» τις Καβαδία-Κωνσταντινίδου.

Στο πρώτο σετ και παρά τα προβλήματα η ΑΕΚ  με το 4-7 δημιούργησε προϋποθέσεις έκπληξης. Η Ένωση είχε το προβάδισμα μέχρι το 8-9 που έκανε η Καλαφατάκη, ωστόσο από εκεί και μετά οι «πράσινες» με την Πολ και τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» έκαναν το 12-9.

Με πολύ καλό σερβίς και επίθεση και με την Φιλντ να παίρνει τρεις συνεχόμενους άσους το σκορ πήγε στο 17-10 και με νέο άσο της Ρίτσι στο 21-14, για να τελειώσει με μπλοκ της Μερτέκη στην Αργυροπούλου που έγραψε το 25-15 και έδωσε το προβάδισμα στις «πράσινες» με 1-0.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει κοντά στον Παναθηναϊκό μέχρι το 7-7 ωστόσο η συνέχεια ήταν καταστροφική για τις «κιτρινόμαυρες» που είδαν τις γηπεδούχες να πατάνε γκάζι και να πηγαίνουν το σκορ στο….22-8. Ένα σετ που τελείωσε με την άστοχη επίθεση της Αργυροπούλου που έφερε το 25-10 και το 2-0.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε από τα… αποδυτήρια, καθώς οι «πράσινες» με τις Λαγουδάκη-Ρίτσι ακραίες έκαναν αμέσως το 6-0 και το 8-2 με την Μερτέκη και έδειξαν πως δεν ήθελαν να καθυστερούν περισσότερο.

Η Μερτέκη ανέβασε την διαφορά στο 12-3, ενώ με την άστοχη επίθεση της Νούσια η διαφορά πήγε στο +11 (16-5), ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι της και με κόντρα επιθέσεις να μειώσει στο 18-14, και 19-15. Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε το 22-17 και στο τέλος με το 25-20 έγραψε το 3-0 ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό “μαρτύριο” των “κιτρινόμαυρων”. 

Τάδε έφη…

Παναθηναϊκός (Καζάζης): «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στα γενέθλια του συλλόγου είναι να χαρίσουμε μιανίκη και το καταφέραμε. Σίγουρα είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας. Η προσπάθεια της ΑΕΚ είναι φιλότιμη αλλά η διαφορα ήταν πασιφανής. Συνεχίζουμε με ένα δύσκολο πρόγραμμα και επικεντρωνόμαστε στη συνέχεια».

ΑΕΚ (Σαμαράς): «Από τοτε που ανέλαβα την ομάδα είπα μια κουβέντα ότι η ΑΕΚ παιχνίδι με παιχνίδι θα παίζει καλύτερα και σήμερα έπαιξε καλά αλλά ο ΠΑΟ είναι πολύ ανώτερος. Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο σετ αλλά ο Παναθηναϊκός σαν καλύτερη ομάδα και πιο έμπειρη έκανε το 1-0, στο δεύτερο σετ κάναμε κοιλιά και στο τρίτο προσπαθήσαμε. Αυτή είναι η ΑΕΚ. Απλά θέλω να πω κάτι άλλο, μπορεί να είναι τελευταία στη βαθμολογία η ΑΕΚ αλλά οι διαιτητές πρέπει να τη σέβονται».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-15, 25-10, 25-21

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Καρπουζά, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Λαγουδάκη, Παπαδοπούλου
ΑΕΚ (Σαμαράς): Νούσια, Καλαφατάκη, Κουτρουμπή, Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Μπελιά –λ / Βενέτη, Αργυροπούλου, Βάθη