ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατικό χτύπημα σε τουρνουά βόλεϊ!

Τρομοκρατικό χτύπημα σε τουρνουά βόλεϊ!

Περισσότεροι από 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας σε κλειστό γήπεδο, όπου διεξαγόταν τουρνουά βόλεϊ στην πόλη Yahyakhail της επαρχίας Paktika στα ανατολικά του Αφγανιστάν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

O Mokhis Afghan, κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας, που συνορεύει με το Πακιστάν, δήλωσε ότι η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά βόλεϊ και ο βομβιστής αυτοκτονίας περπατούσε ανάμεσα σε εκατοντάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τελικό του τουρνουά, όταν η συσκευή πυροδοτήθηκε. Ακολούθησε πανικός, εικόνες που δεν περιγράφουν τον εφιάλτη.

Περισσότεροι από 45 νεκροί με τον αριθμό να αυξάνεται, ενω πολλοί είναι και οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άμαχοι. Είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση τους τελευταίους μήνες στη χώρα ενώ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε αθλητικό γεγονός!

Οι Ταλιμπάν είχαν εντείνει τις επιθέσεις νωρίτερα από την προγραμματισμένη αποχώρηση των περισσότερων ξένων στρατευμάτων μάχης από το Αφγανιστάν στα τέλη του έτους. Ωστόσο, η βομβιστική επίθεση αυτή έρχεται την ίδια ημέρα όπου το κοινοβούλιο του Αφγανιστάν υπέγραψε συμφωνία που θα επιτρέψει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμείνουν στη χώρα μετά το 2014. Η νέα συμφωνία επιτρέπει στις δυνάμεις ΝΑΤΟϊκής Διεθνούς Δύναμης Βοηθείας για Ασφάλεια (ISAF) να διατηρήσει συνολικά 12.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν το επόμενο έτος.