ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τσεκάρουν τα πρώτα εισιτήρια του F4

Τσεκάρουν τα πρώτα εισιτήρια του F4

Τα δύο πρώτα εισιτήρια του φάιναλ φορ κυπέλλου, αναμένεται να σφραγιστούν την Τετάρτη όπου για την φάση των «8» μονομαχούν ΑΕΚ- Αίαντας, Θέτιδα-Ολυμπιακός ενώ η αυλαία πέφτει την Πέμπτη με το ντέρμπι ΠΑΟ-Θήρα στην Κυψέλη.

Αναλυτικά οι συναντήσεις:

ΑΕΚ – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου (17:30, Σχολικό Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας)
Το πρώτο από τα δύο ραντεβού των δύο ομάδων μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα (το Σάβββατοκύριακο υπάρχει και ο αγώνας πρωταθλήματος στον Εύοσμο) δίνει κι ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Κυπέλλου.
«Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο θέλουμε πάση θυσία να πανηγυρίσουμε τη νίκη για να προκριθούμε στο Final 4. Αυτό το γεγονός θα είναι μια επιτυχία σε σχέση με τη φετινή χρονιά, καθώς είναι και ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει», παραδέχθηκε ο Μανώλης Ρουμελιώτης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο όπως τόνισε: «Ο Αίας είναι μια νεανική και μαχητική ομάδα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να είμαστε νικητές. Το ότι έχουμε μπροστά μας κι ένα ματς πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο δεν λέει κάτι, καθώς είναι διαφορετικοί αγώνες και το αυριανό ματς είναι πολύ πιο ιδιαίτερο».

Αν για την ΑΕΚ η αυριανή αναμέτρηση είναι (πλέον) ο αγώνας της χρονιάς, για τον Αίαντα σίγουρα η πρόκριση στο Final 4 είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.

«Από τη στιγμή που φτάσαμε στους ‘8’ θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση, προκειμένου να φέρουμε την ομάδα μετά από πολλά χρόνια σε ένα φάιναλ φορ, παρόλο που δεν είναι η προτεραιότητα μας το Κύπελλο», είπε από την πλευρά του ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης και συμπλήρωσε: «Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και σαφέστατα μας έχει επηρεάσει η ήττα από την Ηλιούπολη αλλά από την άλλη το ότι παίζουμε το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα θα μας βοηθήσει να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα πάντως η ΑΕΚ έχει μεγάλο κίνητρο, αλλά κι εμείς δεν θα πέσουμε αμαχητί».

ΑΣΠ Θέτις – Ολυμπιακός ΣΦΠ (21:30, Γ. Γεννηματάς)

Στη Βούλα η τοπική Θέτιδα (2η στη βαθμολογία του 1ου υποομίλου της Α2 Γυναικών) υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών Ολυμπιακό.

«Υπάρχει προσμονή, ανυπομονησία αλλά και ενθουσιασμός γι’ αυτό το παιχνίδι, από όλους μέσα στην ομάδα. Για μας είναι μια δικαίωση το ότι φτάσαμε ως εδώ και ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα ο αποκλεισμός του Πορφύρα, που μπορεί να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά είναι από τις πλέον μαχητικές ομάδες της Α1», είπε ο τεχνικός της Θέτιδας Κώστας Σωτηρόπουλος αφήνοντας στη συνέχεια να φανούν και οι μεγάλες φιλοδοξίες που υπάρχουν στην ομάδα του.

«Ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ακολουθεί, αλλά θα θέλαμε να είχαμε μία κλήρωση που θα μας επέτρεπε να ελπίζουμε ότι θα είχαμε μία ακόμη ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα της Α1… Κι αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας στο Κύπελλο, να παίξουμε με ομάδες που θεωρητικά είναι καλύτερες από τη δική μας. Φυσικά το γεγονός ότι παίζουμε με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Επιδίωξη μας θα είναι μια αξιοπρεπής παρουσία και γιατί όχι το… απροσδόκητο».

Στη γηπεδούχο ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον νταμπλούχο (και αήττητο εντός συνόρων) Ολυμπιακό με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να επισημαίνει τους κινδύνους αλλά να εκφράζει ταυτόχρονα και τη βεβαιότητα του για την πρόκριση της ομάδας του.

«Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι αλλά σίγουρα έχουμε πολλές πιθανότητες σε σχέση με την ομάδα της Βούλας. Δεν θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε την πρόκριση στο Final 4. Είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες για τον αντίπαλο μας και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα την αναμέτρηση», ήταν το σχόλιο του Σέρβου τεχνικού.

Ελπίδα-ΟΠΕΡ

Την Τετάρτη (19.30) στο κλειστό των Αμπελοκήπων ‘Ι. Λεμονίδης’ η τοπική Ελπίδα υποδέχεται τον ΟΠ Ρεθύμνου στον τελευταίο αγώνα για τη τη φαση των “16” του θεσμού.

Ο αγώνας είχε αναβληθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση την Ηλιούπολη (σε περίπτωση νίκης της Ελπίδας, η ομάδα των Αμπελοκήπων θα είναι και πάλι γηπεδούχος στον αγώνα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/2, ενώ αν νικήσει ο ΟΠΕΡ τότε γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της Ηλιούπολης).

Το πρόγραμμα του κυπελλου
Φάση των «16»

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου
Ι. Λεμονίδης 19.30: ΑΣ Ελπίς – ΟΠ Ρεθύμνου, Διαιτητές: Παπαδόπουλος Α., Μαυρίδης

Φάση των «8»

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου
Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας 17.30: ΑΕΚ – ΑΠΣ Αίας, Διαιτητές: Καπάνταης, Ρίγκος

Γ. Γεννηματάς 21.30: ΑΣΠ Θέτις – Ολυμπιακός, Διαιτητές: Ζώης, Ράντσιου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου
Πανελληνίου 19.00: Παναθηναϊκός – ΑΟ Θήρας, Διαιτητές: Μενεσλής, Μαρκάτης