BEACH VOLLEY

Τσέχοι και Αμερικανίδες θριάμβευσαν στο 4άστερο του Κατάρ

Τσέχοι και Αμερικανίδες θριάμβευσαν στο 4άστερο του Κατάρ

Οι Αμερικανίδες πρωταθλήτριες Alix Klineman και ο April Ross έγραψαν ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο τουρνουά γυναικών του Κατάρ, Katara Beach Volleyball Cup 4 αστέρων, όπου στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών οι Τσέχοι Ondrej Perusic και ο David Schweiner πανηγύρισαν στην κοσμοπολίτικη Ντόχα την παρθενική τους πρωτιά στο FIVB Beach Volleyball World Tour.

Στην πρώτη παρουσία γυναικών στην άμμο του Al Gharrafa Sports Complex της Ντόχα, οι τρεις κορυφαίες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB έδειξαν τα… νύχια τους στο κυνήγι της ολυμπιακής πρόκρισης, καθώς “άρπαξαν” τις 3 πολύτιμες θέσεις του βάθρου.

Στον τελικό του τουρνουά, που από το 2014, μέχρι αύριο φιλοξενούσε μόνο άνδρες. οι 2ες στην κατάταξη Klineman/ Ross των ΗΠΑ επιβλήθηκαν με 2-0 (22-20, 21-18) σετ των Καναδών επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης Sarah Pavan και Melissa Humana-Paredes και κρέμασαν στο στήθος τους το ιστορικό χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο 2ο σκαλοπάτι του βάθρου, με το 11ο τους μετάλλιο σε τουρνουά World Tour.

Το χάλκινο μετάλλιο 16ο μετάλλιο τους σε 33 συμμετοχές στο World Tour.και κατέκτησαν οι Βραζιλιάνες Agatha Bednarczuk και Eduarda Santos Lisboa (Duda) νικώντας σε 33′ με 2-0 (21-14, 21-15) σετ τις Αμερικανίδες Emily Stockman και Kelley Kolinske.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη κατέλαβαν την 25η θέση στο τουρνουά.

Στο αντίστοιχο ένατο τουρνουά ανδρών στην ιστορία του Κατάρ, οι Τσέχοι Ondrej Perusic και David Schweiner έζησαν το δικό τους “παραμύθι” φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου τους χρυσού μεταλλίου σε τουρνουά World Tour, δείχνοντας την πλάτη τους σε παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

Ερχόμενοι με… φόρα από τη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB οι Perusic/ Schweiner επικράτησαν με 2-0 (21-16, 21-19) σετ των Βραζιλιάνων Evandro Goncalves και Gustavo Carvalhaes (Guto), που κατέλαβαν τη 2η θέση.

Στον “εμφύλιο” μικρό τελικό οι Αμερικανοί Taylor Crabb και ο Jacob Gibb κέρδισαν με 2-0 (21-9, 23-21) τους συμπατριώτες τους Lucena/Dalhausser πήραν το χάλκινο. Ήταν το δεύτερο μετάλλιο τους σε World Tour, μετά το χρυσό τους στο τουρνουά 4 αστέρων στο Chetumal του Μεξικού το 2019.