ΔΙΕΘΝΗ

«Βack to back» πρωταθλητής Φινλανδίας ο Σ. Γκότσης με την Πόλκι

«Βack to back» πρωταθλητής Φινλανδίας ο Σ. Γκότσης με την Πόλκι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Φινλανδία ο Θεσσαλός τεχνικός, Σωτήρης Γκότσης οδήγησε την Πόλκι Κούουσαμο στην κατάκτηση του τίτλου στη λίγκα γυναικών της σκανδιναβικής χώρας.

Σε… Πασχαλινό έθιμο εξελίσσεται για το Κουουσάμο η στέψη της πρωταθλήτριας τοπικής ομάδας! Πέρυσι πασχαλιάτικα ήταν ο Γκότσης με τον Αργύρη Αντιφάκο, που “στριμώχτηκαν” στα αποδυτήρια, σήμερα Κυριακή του Πάσχα τη θέση του Ναουσαίου τεχνικού, κάτω από το ντους, κατά τα ειωθότα του φινλανδικού βόλεϊ , πήρε ο Αλέξανδρος Ρούσσος, Θεσσαλονικιός συνεργάτης του “αρχιτέκτονα” των επιτυχιών της Πόλκι.

Για τον Γκότση, που πρόσθεσε μια ακόμη “κούπα’ στην τροπαιοθήκη του (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο) η πρόκληση να επαναλάβει την ίδια επιτυχία για μια σερί χρονιά ήταν τεράστια και λειτούργησε ως ένα μεγάλο κίνητρο γι’ αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Μιας σεζόν που μετά το χάλκινο μετάλλιο του Κυπέλλου, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Θεσσαλό προπονητή κερδίζοντας και τα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ και τους 20 εντός έδρας αγώνες της σεζόν. Κατά τη διάρκεια του 2023, η Πόλκι Κούουσαμο έχασε μόνο ένα παιχνίδι, κερδίζοντας τους τελευταίους 18 αγώνες της σεζόν.

Στην τελική σειρά, η ομάδα του Γκότση κέρδισε με εμφατικό τρόπο την Κυπελλούχο Χαμενλίνα με 4-0 νίκες, χάνοντας μόνο δύο σετ στη σειρά στον 3ο τελικό και χάρισε τον 40 τίτλο στην ιστορία του συλλόγου και 2ο συνεχόμενο με την… υπογραφή του Σωτήρη Γκότση! Έτσι έγινε η πρώτη γυναικεία ομάδα της στα τελευταία 8 χρόνια της Μestaruusliiga που κατακτά το πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές.

«Καταφέραμε για δεύτερη συνεχομένη χρονιά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Φινλανδίας! Η αρχή ήταν δύσκολη,  καθώς είχαμε 11 νέες παίκτριες! Βήμα βήμα καταφέραμε να «δέσουμε» ως ομάδα και να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με εντυπωσιακό τρόπο! Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου, τους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα το βοηθό μου, Αλέξανδρο Ρούσσο για τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία αυτή! Αφιερώνουμε τη νίκη στους Έλληνες προπονητές, το ελληνικό βόλεϊ και τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν» δήλωσε πανευτυχής μετά το παραδοσιακό… μπουγέλο ο υπερασπιστής του φινλανδικού τίτλου,  Σωτήρης Γκότσης, που πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στη χρυσή αλυσίδα των επιτυχιών των Ελλήνων προπονητών στο εξωτερικό (Απόστολος Οικονόμου, Γιάννης Νικολάκης, Κυριάκος Καμπερίδης, Γιάννης Αθανασόπουλος κ.α).