DARK ROOM

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του βόλεϊ: «Έφυγε» ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του βόλεϊ: «Έφυγε» ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Στο πένθος βύθισε την οικογένεια του βόλεϊ, η είδηση της απώλειας του Βαγγέλη Κουτουλέα, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Το ελληνικό βόλεϊ μετρά μια ακόμη μεγάλη απώλεια, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου ο Βαγγέλης Κουτουλέας αγωνίζεται στα γήπεδα του… ουρανού χάνοντας άδικα τον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Ο Καλαματιανός τεχνικός έδινε την δική του άνιση “μάχη” με τον καρκίνο και το τελευταίο 6μηνο πάλεψε με όσες δυνάμεις διέθετε. Ωστόσο δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σκορπώντας θλίψη σε όλους τους φίλους του αθλήματος.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα πριν 56 χρόνια και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα στον Μεσσηνιακού, όπου ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προπονητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε στην τότε Α1 ανδρών.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην  Πολόνια Λόντον με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας, ενώ συμμετείχε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα με την σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το μπιτς βόλεϊ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά ο Βαγγέλης είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνιια ενω κατέχειι και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Μάλιστα στη συνέχεια δίδαξε το μπιτς βόλεϊ και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κανει και ένα πέρασμα και από την Κύπρο ως υπεύθυνος προπονητής του μπιτς.

Η συντακτική ομάδα του Volleyplanet εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια από την Ε.Ο.ΠΕ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το ελληνικό βόλεϊ, καθώς ο αγαπημένος σε όλους μας Βαγγέλης Κουτουλέας έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του πρώην διεθνή αθλητή σε σάλα και άμμο σκόρπισε τη θλίψη σε ολους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, αλλα ιδιαιτερα στην γενέτειρα του τη Μεσσηνία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τα βαθιά της συλληπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Κουτουλέα.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1966 στην Καλαμάτα και πέθανε στις 16 Ιουλίου 2022 σε νοσοκομείο της γενέτηρας του. Άφησε πίσω του δύο υπέροχες κόρες.

Ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στον Μεσσηνιακό όπου έμεινε μέχρι το 1989, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίζονταν στη θέση του κεντρικού αλλά μπορούσε να ανταποκριθεί άνετα και σε άλλες θέσεις όπως ακραίου και διαγωνίου.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 1995. Τη σεζόν 1994-95 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κτησιφώντα Παιανίας. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανελλήνιο, στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας όπου έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής.

Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε.Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ., πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην IBB Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας αθλητές μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα.

Εκτός από τη σάλα έγραψε ιστορία και στο μπιτς βόλεϊ. Με συμπαίκτη τον Πάνο Δημητρακάκο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μικτο 1998. Κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Προπονητικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ αυτών και στο τουρνουά Masters που γίνεται στην Ξάνθη.

Συλλυπητήρια από Παναθηναϊκό
Ο Βαγγέλης Κουτουλέας  γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα του Μεσσηνιακού.Στην συνέχεια ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό όπου τίμησε την πράσινη φανέλα από το 1989 ως το 1996 και είχε πολύ μεγάλη προσφορά.Εν συνεχεία αγωνίστηκε στον Κτησιφώντα, τον Πανελλήνιο, τον Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής.Σαν προπονητής σάλας δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία όπου με τις ομάδες του κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ήταν και τέσσερεις φορές φιναλίστ σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Συλλυπητήρια από ΕΣΑΠ

Ένα ακόμα μεγάλος του ελληνικού βόλεϊ έφυγε για να συγκροτήσει το πάνθεον των αθανάτων. Ο Βαγγέλης Κουτουλέας έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και όλο το ελληνικό βόλεϊ.

Ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τα παιδιά του, τους οικείους του, τους συγγενείς και θα τιμήσει τη μνήμη του.