BEACH VOLLEY

Βίκυ/Πέννυ ξόρκισαν την… Κατάρα των Φινλανδών και πέρασαν ταμπλό

Βίκυ/Πέννυ ξόρκισαν την… Κατάρα των Φινλανδών και πέρασαν ταμπλό

Στo κυρίως ταμπλό του τετράστερου τουρνουά μπιτ βόλεϊ World Tour του Κατάρ προκρίθηκαν οι διεθνείς μας πρωταθλήτριες Αρβανίτη/Καραγκούνη, που επικράτησαν με 2-0 (21-13, 21-17) σετ των Φινλανδών Λάχτι/Πάρκινεν στον β’ γύρο των προκριματικών της Ντόχα και πλέον περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της συνέχειας του ιστορικού για τις γυναίκες “Katara Beach Volleyball Cup”.

Παρά την αποχή ενός χρόνου και περισσότερο από την αγωνιστική δράση, στο 1ο σετ Βίκυ και Πένυ με καλό σερβίς δημιούργησαν προβλήματα στην υποδοχή των αντιπάλων τους και πήραν από νωρίς προβάδισμα με 5-2. Οι Φινλανδές στη συνέχεια κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9, αλλά οι διεθνείς μας συνεχίζοντας το καλό σερβίς χάλασαν την ανάπτυξη του παιχνιδιού των Σκανδιναβών και ξέφυγαν 13-11. Εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αντιπάλων τους οι Αρβανίτη/ Καραγκούνη κατάφεραν εύκολα με ένα σερί 8-0 να φτάσουν με 21-13 στην κατάκτηση του α’ σετ.

Αμφίρροπο ήταν το 2ο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι και το 7-7 αλλά οι Ελληνίδες έφτασαν στο 10-7. Οι Φινλανδέζες μείωσαν 11-0, αλλά με έναν ακόμη άσο της Καραγκούνη προσπέρασαν με 13-10. Τα κορίτσια μας, έχοντας επιβάλλει το ρυθμό τους διατηρούσαν σταθερά μία διαφορά 3-4 πόντων και μετά το 20-16 έφτασαν με ένα ακόμη λάθος, 21-17 στο 2-0 σετ πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Αυτή ήταν η πρώτη σπουδαία νίκη των διεθνών μας σε δύο παιχνίδια μέχρι σήμερα με τη φινλανδική ομάδα των Λάχτι/Πάρκινεν, με τη Λάχτι-Λιουκόνεν να είναι μέχρι χθες η “κακή δαίμονας” της “γαλανόλευκης”, καθώς με συμπαίκτρια την πρώην άσο του Ολυμπιακού και κορυφαία βολεϊμπολίστρια της χώρας της, Ρίκα Λεχτονεν, το 2015 είχαν κερδίσει τις διεθνείς μας στην Αυστρία με 2-0 σετ στο πλαίσιο των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , στο Κλάνκενφουρτ.

Το «ευχαριστώ» και η συγκίνηση της Αρβανίτη

«Ήταν η πιο συγκινητική και αγχωτική πρόκριση που πετύχαμε ως ομάδα. Μετά από τόσο καιρό και με τόσα πολλά που περάσαμε, αξίζουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτή τη πρώτη νίκη-πρόκριση την αφιερώνω στον ιατρό μου Νίκο Σούρα και στον φυσιοθεραπευτή μου Κώστα Ψαρογιώργο και στον εργοφυσιολόγο μου Γιώργο Βαβέτση. Είμαι ευγνώμων που τους έχω δίπλα μου και περήφανη που βρίσκομαι εδώ σήμερα» δήλωσε με συγκίνηση η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη συμπλήρωσε:

«Ήταν ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι απέναντι στην Φινλανδία, καθώς μετρούσαμε πολλές μέρες μακριά από τα επίσημα τουρνουά, λόγω του τραυματισμού της Βίκυς αλλά και της πανδημίας. Το θέλαμε πραγματικά παρά πολύ, γιατί η δουλειά που έχει γίνει τόσο με τον Τιε όσο και με τα υπόλοιπο σταφ (Πανούσο, Μπιλλήρη, Βαβέτση και Ψαρογιώργο) είναι πολύ καλή. Στόχος μας είναι από εδώ και πέρα να συνηθίσουμε να παίζουμε με γυναικείες ομάδες και να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στις υψηλότερες θέσεις».