ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα πρόκρισης για τις Αργεντίνες Μερκάδο, Νίζετιτς με 3-1 επί της Τσεχίας του Αθανασόπουλου

Βήμα πρόκρισης για τις Αργεντίνες Μερκάδο, Νίζετιτς με 3-1 επί της Τσεχίας του Αθανασόπουλου

Σε ένα συναρπαστικό ματς με έντονο «ελληνικό χρώμα» στο ολλανδικό Άρνεμ Έρικα Μερκάδο (Α.Ο. Θήρας) και Γιαμίλα Νίζετιτς (ΑΕΚ) πανηγύρισαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου την πρώτη τους νίκη με τα “χρώματα” της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, κερδίζοντας με 3-1 (25-20, 20-25, 25-22, 25-22) σετ την Τσεχία του δικού μας ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Η Αργεντινή με τις δύο διεθνείς της φετινής Volley League να σημειώνουν από 16 πόντους έκαστη και την Herrera Rodriguez Candelaria Lucia με έναν λίγοτερο, από τους 19 πόντους της Τσέχας τοπ σκόρερ του αγώνα, Ορβόσοβα κυριάρχώντας στην επίθεση,  έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης και στέρησε για τρίτο συνεχόμενο ματς τη χαρά από τα κορίτσια του Αθανασόπουλου.

Οι “πάνθηρες” της Αργνετινής πλέον μετά τη χθεσινή επιτυχία, στο επόμενο ματς με νίκη επί της Κολομβίας της Μοντάνο, περνάνε στην επόμενη φάση.

Αντίθετα πιο δύσκολο έργο έχει η Τσεχία, καθώς για να προκριθούν στην επόμενη φάση, χρειάζεται το “2 στα 2” κόντρα στην πανίσχυρη Κίνα και την Κολομβία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της διοργάνωσης