Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βήμα τίτλου στο Ρέντη

Βήμα τίτλου στο Ρέντη

Ανάλυσε το

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανναξιακό καθώς με το 3-0 οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν τη νίκη, έκαναν το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών και πάνε το Σάββατο στη Νάξο με στόχο να σφραγίσουν το εισιτήριό τους προς τον τελικό.

Οι απουσίες της Μιλοβάνοβιτς και Νούσια ήταν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός φρόντισε για ένα ακόμη παιχνίδι να παρουσιαστεί σοβαρός και με πολύ καλό σερβίς και επίθεση να πάρει τη νίκη με το 3-0 κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τον τελικό. 

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θέλησε να προφυλάξει την Κατερίνα Γιώτα έχοντας δίδυμο κεντρικών τις Εμμανουηλίδου-Λαμπρούση. 

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν το μεγάλο φαβορί στον αγώνα φρόντισαν να το αποδείξουν στο γήπεδο, καθώς ο Παναξιακός έκανε πολλά εύκολα λάθη στο παιχνίδι του μη  μπορώντας να απειλήσει πραγματικά τις γηπεδούχες με αποτέλεσμα να γνωρίσει φυσιολογικά την ήττα.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι πλέον για το Σάββατο με τον Πανναξιακό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και να ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση που θα του επιτρέψει να ταξιδέψει εκ νέου στο Ρέντη.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά και με την Λαμπρούση να έχει 3 συνεχόμενους άσους έκανε το 6-0. Ο Πανναξιακός με την Περίν μείωσε στο 6-4 και λίγο μετά έχοντας την Δρακουλίδου στο σερβίς έτρεξε ένα σερί 0-6 προσπερνώντας τις Πειραιώτισσες με το 7-10.

Η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς είχε το πάνω χέρι μέχρι το 9-12, όμως ο Ολυμπιακός με την Λαμπρούση και την Τσβετάνοβα στο σερβίς απάντησε με τον ίδιο τρόπο κάνοντας το 17-12…

Με αποτελεσματικές επιθέσεις και τον Πανναξιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός έφθασε εύκολα στο 25-16 που του χάρισε το προβάδισμα με 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε εκ νέου καλά κάνοντας το 13-4 δείχνοντας πως δεν έχει διάθεση για πολλές καθυστερήσεις.

Ο Πανναξιακός όμως με την Τοτσίδου, Διώτη μάζεψε την διαφορά στο 16-12, ενώ με άσο της ΔρακουλίδοΥ, νέα επίθεση της Διώτη και την άστοχη επίθεση της Τσβετάνοβα έκανε το 18-17.

Ο Κοβάτσεβιτς πέρασε την Τέζα στην θέση της Χριστοδούλου ξεμπλοκάροντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού που με τις επιθέσεις της Μαλασαϊ έκανε το 21-17 βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των «κυανοκίτρινων» στο παιχνίδι. Η Τέζα με άσο έκανε το 24-17 για να τελειώσει το σετ στο 25-17 και το 2-0

Με τρίτο σετ ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον ο Ολυμπιακός κράτησε ίδιο ρυθμό και με τις Λαμπρούση, Μαλασαϊ το 7-5 το έκανε 12-6. Με τον Πανναξιακό να έχει πετάξει λευκή πετσέτα οι «ερυθρόλευκες» έκαναν απλά τα τυπικά και με άσο της Χριστοδούλου το σκορ ανέβηκε στο 18-8.

Η Κωνσταντίνου έγραψε το 21-9 για τον Ολυμπιακό που έπαιζε μόνος του και στο τέλος με το 25-13 έγινε το 3-0 και τις «ερυθρόλευκες» να κοιτάζουν το παιχνίδι του Σαββάτου στη Νάξο και να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στους φετινούς τελικούς.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε σήμερα. Δεν είχαμε αγώνες για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν βρισκόμασταν σε αγωνιστικό ρυθμό. Υπήρχαν στιγμές στον αγώνα στις οποίες παίξαμε αρκετά καλά, αλλά και άλλες στιγμές που δεν παίξαμε τόσο καλά. Χάναμε αρκετούς πόντους στη σειρά κάτι που δεν είναι αποδεκτό και συνηθισμένο για την ομάδα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς και θα προκριθούμε στον τελικό».

Η κορυφαία της αναμέτρησης με τον Πανναξιακό, Τζίνα Λαμπρούση δήλωσε στο osfp.gr: «Κερδίσαμε 3-0 και κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα θα πάμε μέσα στη Νάξο, που διαθέτει πολύ έδρα για να πάρουμε την δεύτερη νίκη και να προκριθούμε στους τελικούς όπου ο στόχος μας είναι να πάρουμε και φέτος το πρωταθλήμα. Σήμερα ξεκινάσαμε κάνοντας κάποια εύκολα λάθη στα δυο πρώτα σετ αλλά μετά αποκτήσαμε τον αγωνιστικό ρυθμό που θέλαμε. Είχε προηγηθεί μια διακοπή το προηγούμενο διάστημα και είχαμε και κάποιους τραυματισμούς αλλά τώρα είμαστε μια χαρά». 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-16, 25-17, 25-,13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Κωνσταντίνου 7 (7/11 επ., 28% υπ-22% αρ.), Μαλασάϊ 10 (8/19 επ.,1 άσσος, 1 μπλοκ, 56% υπ.-56% αρ.)  Λαμπρούση 14 (6/9 επ., 3 άσσοι, 5 μπλοκ,), Χριστοδούλου 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 5 (1/4 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 19 (18/35 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι-λ (50%υπ.-50% αρ.)/ Λαζάρεβιτς 3 (3/6 επ.), Βλαχάκη 2 (2/4 επ.), Τέζα 1 (1 άσσος)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Ζόραν Κόβατσιτς):  Διώτη 10 (8/2 επ., 2 μπλοκ, 52% υπ/-39% αρ.) Δρακουλίδου 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καρπουζά 4 (2/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τοτσίδου 7 (7/29 επ.), Μεταξά 3 (1/16 επ., 2 μπλοκ), Περίν 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (30% υπ.-26% αρ.)/ Γκιαούρη -λ (33% υπ.-24% αρ.), Αναγνώστου, Φραντζέσκου.