ΔΙΕΘΝΗ

VNL: Εκπλήξεις… μεγατόνων από Σλοβένους και Ιάπωνες

VNL: Εκπλήξεις… μεγατόνων από Σλοβένους και Ιάπωνες

Με δύο μεγάλα… μπαμ από Σλοβενία και Ιαπωνία ολοκληρώθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας  η πρώτη αγωνιστική εβδομάδα του Volleyball Nations League 2021, καθώς Σλοβενία και Ιαπωνία, υποχρέωσαν Πολωνούς και Ρώσους αντίστοιχα στις πρώτες τους φετινές ήττες στη διοργάνωση.

Η Σλοβενία, απόντος του Συριανού, Ζίγκα Στέρν και του πρώην άσου του Ηρακλή, Γκασπαρίνι, με αρχηγό τον πρώην “ερυθρόλευκο”, Τίνε Ουρνάουτ (13π) έδειξε το δρόμο στην Εθνική μας ενόψει των τελικών του Eurovolley.  Με τοπ σκορερ, τον Τόντσεκ Στερν των 18π, τον Τσεμπούλι να έχει έναν λιγότερο και το νεοαποκτηθέντα κεντρικό του Ολυμπιακού με 10π, ούσα καλύτερη σε επίθεση και σερβίς επιβλήθηκε με 3-1 σετ των Πολωνών, με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο σουπερστάρ της ομάδας, Λεόν.

Για την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Βίταλ Χέινεν που έκανε ροτέισον, 17 πόντους σημείωσε ο Κάζμαρτσεκ, ενώ 17 πρόσθεσε ο Μπιένεκ.

Με νίκη συνέχισαν την πορεία τους και οι έτεροι αντίπαλοι της “γαλανόλευκης” στο Eυρωβόλεϊ, Σέρβοι που επικράτησαν με 3-1 σετ της νεανικής ομάδας της Ιταλίας. Για τους ανώτερους σε κάθε τομέα του παιχνιδιού Σέρβους, ο Λούμπουριτς σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ 17 πόντους σημείωσε ο Ίβοβιτς.

Από την πλευρά της “οικοδέσποινας”, που έδειξε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, αλλά με τη συμπλήρωση της 1ης εβδομάδας δεν έχει “σταυρώσει” νίκη στη φετινή διοργάνωση, τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και γυναικών,  ο Τζιούλιο Πινάλι αρκέστηκε με 22 πόντους στον τίτλο του τοπ σκόρερ της αναμέτρησης.

Τέλος στο πιο συναρπαστικό ματς της 3ης αγωνιστικής   τα “βρήκε σκούρα” από την αρχή κόντρα στην αήττητη Ιαπωνία, που κέρδισε στα σημεία με 28-26 το α’ σετ. Στη συνέχεια η  ρωσική ομάδα, αντέδρασε και με πρωταγωνιστή το Μιχαίλοφ (23π), προηγήθηκε με 2-1 (26-28, 28-26, 25-20). Οι “καμικάζε” όμως του ικανοποιημένου χθες τεχνικού Ισιακάουα, με τον τοπ σκόρερ του αγώνα Οτάκε, να σταματά στους 25 πόντους (εκ των οποίων οι 6 στο 5ο σετ), κατάφερε με μία ακόμη πειστική εμφάνιση να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει 3-2 τους Ρώσους, που από τη νίκη των ΗΠΑ με 3-0 (12 Ιουλίου 2019) αγνοούσαν εδώ και περίπου δύο χρόνια  την ήττα στο VNL.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Γαλλία-Αυστραλία 3-1
Ολλανδία 0-3 Ιράν
Γερμανία-Βουλγαρία 3-2
Ιαπωνία-Ρωσία 3-2
Ηνωμένες Πολιτείες-Αργεντινή 3-1
Βραζιλία  Καναδάς 3-1
Πολωνία Σλοβενία1-3
Σερβία-Ιταλία 3-1.

Βαθμολογία: Βραζιλία 9β, Γαλλία 8β, Ιαπωνία και Ρωσία 7β, Σερβία, Σλοβενία, Πολωνία και Γερμανία 6β, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιράν 3β, Βουλγαρία και Ολλανδία 1β, Ιταλία, Αργεντινή, Αυστραλία 0β.