DARK ROOM

Η «βολεϊμπολίστρια» Κορακάκη και η… χρυσή της επιλογή (fotos)!

Η «βολεϊμπολίστρια» Κορακάκη και η… χρυσή της επιλογή (fotos)!

Κάπου ανάμεσα στις πέτρες και στα… μπάζα της γκρεμισμένης πλέον παράγκας-σκοπευτήριο στη Δράμα, στα σκαλοπάτια του βάθρου και της “γαλανόλευκης” στον ψηλότερο ιστό του Ρίο, στα σχολικά χρόνια της Κορακάκη και στις αναμνήσεις του πρώην τεχνικού του Ερμή Δράμας, Χρήστου Ηλιόπουλου, το Volleyplanet φέρνει στο φως το μικρό… βολεϊκό παρελθόν της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη.

Χάρις στον άθλο της στην σκοποβολή η 20χρονη Άννα έφτασε στον κολοφώνα της παγκόσμιας αθλητικής δόξας και μέσα από τη λάμψη των δύο μεταλλίων της κατάφερε να «φωτίσει» ξανά τα χαμόγελα όλων των Ελλήνων, που εδώ και μερικά χρόνια, μοιάζουν σα να σταμάτησαν να πιστεύουν σε Θαύματα!

korakaki 2.pg

Λίγες ώρες λοιπόν μετά την θερμή υποδοχή της δις Ολυμπιονίκη της Σκοποβολής από το Ρίο, Άννας Κορακάκη το Volleyplanet αποκαλύπτει το πέρασμά της Δραμινής ηρωίδας σε ηλικία 12 ετών από το βόλεϊ, προτού αφοσιωθεί ψυχή τε σώματι στην σκοποβολή, που μετά από πολυετή προσπάθεια και σκληρή δουλειά, την καλωσόρισε στο «Πάνθεον» του Παγκόσμιου αθλητισμού.

Αρχικά για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις από πιθανούς και… απίθανους «καλοθελητές», οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το ρεπορτάζ του Volleyplanet οφείλεται καθαρά σε δημοσιογραφική… περιέργεια! Και δεν σκοπεύουμε στο ελάχιστο να οικειοποιηθούμε την επιτυχία της Κορακάκη, για την προβολή του βόλεϊ. Ίσα-ίσα μάλιστα ευχόμαστε, όλη αυτή προσπάθεια του «χρυσού κοριτσιού» της σκοποβολής να αποτελέσει το έναυσμα, ώστε να κατακλυστούν όλα τα σκοπευτήρια της χώρας με παιδιά που έχοντας ως πρότυπο την Ελληνίδα δις Ολυμπιονίκη, θα πάρουν τα…όπλα και στο δρόμο που χάραξε η Άννα, θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους. !

13939526_502349169967592_5085712524044192765_n

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τεράστια επιτυχία της Κορακάκη στο Ρίο, ακούσαμε διάφορα για πολλές πτυχές της ζωής της. Ωθούμενοι  από δηλώσεις της, στις οποίες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «στο στίβο και στο βόλεϊ» ως δύο αθλήματα που δοκίμασε πριν την σκοποβολή, ψάξαμε το βολεϊκό της… παρελθόν! Και πλέον λέμε με ενθουσιασμό πως «μπορεί το βόλεϊ να έχασε μία βολεϊμπολίστρια, αλλά η Σκοποβολή κέρδισε μία Ολυμπιονίκη». Χαλάλι της Αννούλας, για την υπερηφάνεια και την χαρά που μας γέμισε…

korakaki 3

«Την Αννούλα την ξέρω από μικρό κοριτσάκι. Μένει ακριβώς απέναντί από μένα, ενώ την είχα και μαθήτρια στο σχολείο που εργάζομαι ως καθηγητής φυσικής αγωγής.  Φέτος είχα μαθητή και τον αδελφό της, το Διονύση άλλο καταπληκτικό παιδί… Γενικά όμως πρόκειται για μια εξαιρετική οικογένεια” δήλωσε στο Volleyplanet ο γείτονας, δάσκαλος και πρώην προπονητής της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη για κάποια “φεγγάρια” στον Ερμή Δράμας, Χρήστος Ηλιόπουλος.

‘Ενας από τους ανθρώπους, που όπως οι, Γιάννης Ταντζίνης, Σοφοκλής Θεοδωρίδης, Τάκης Αβερκιάδης, Χρήστος Κυριαζίδης, Μιχάλης Χαχαγιόπουλος κ.α, με την αγάπη για το άθλημα, την πολυετή εμπειρία του, το ήθος, το μεράκι και τη δουλειά του, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και στον κόσμο της Δράμας να αγαπήσει το άθλημα, που κάποτε μεσουρανούσε στην ιστορική πόλη της Μακεδονίας.

iliopoulos 2

“Βολεϊ, δεν μπορώ να πω ότι έπαιξε για πολύ μεγάλο διάστημα η Κοαρακάκη. Στην α’ γυμνασίου είχε έρθει στον Ερμή Δράμας, όπου ήμουν προπονητής κι εγώ. Ήταν ψηλή για την ηλικία της, ήταν αδύνατη, είχε κάποια καλά στοιχεία για το άθλημα. Ήταν πάντα πειθαρχημένη σε ό,τι έκανε, συνεπής στις υποχρεώσεις της και επιμελής μαθήτρια.  Δεν είναι όλα τα παιδιά για να γίνουν βολεϊμπολίστες, μπορεί να έχει κάποια κλίση σε κάτι άλλο, όπου θα έχει καλύτερο μέλλον. Και μιλώντας ως παιδαγωγός, το θέμα είναι να μυήσουμε στον αθλητισμό τα νεαρά παιδιά. Κάτι που ανέφερε πρόσφατα και η Άννα, που για την ηλικία της αξίζει να πούμε πως είναι πολύ συγκροτημένη, δεν πετάει στα σύννεφα και είδαμε όλοι με τις συνθήκες κάνει προπόνηση. Είναι άθλος αυτό που κατάφερε…

iliopoulos

Και αυτά που ακούω τελευταία σε κάποια ραδιόφωνα, από συναδέλφους σας. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα… Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την τεράστια επιτυχία της, λέγοντας «εντάξει μωρέ… σκοποβολή και εγώ αν πάω να ρίξω θα τον πετύχω το στόχο» υποστηρίζει ο κ Ηλιόπουλος και προσυπογράφει και ο υπογράφων, που έτυχε για τις ανάγκες ρεπορτάζ των καναλιών Novasports να βρεθεί στο σκοπευτήριο Καισαριανής και να πάρει μια γεύση από το δύσκολο, αλλά συναρπαστικό άθλημα, ρίχνοντας τελικά… στο γάμο του Καραγκιόζη!

14017551_10154369287653360_498762112_n

Στη συνέχεια ο Δραμινός τεχνικός, αφού ευχήθηκε ένα λαμπρό μέλλον στη γειτόνισσά του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα του βόλεϊ στην περιφέρεια, κάτι που δίνει πολλαπλάσια αξία στις προσπάθειες που κάνουν τα σωματεία.

12019814_1134593319902607_7094058748952986954_n

«Εμείς έχουμε τον Γυμναστικό Σύλλογο Δράμας τώρα και κάνουμε τις προσπάθειες μας για το καλύτερο. Πήγαμε δύο φορές στην Α2, αλλά τα μπάτζετ έχουν ξεφύγει και εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, ενώ αντιμετωπίζουμε και προβλήματα άλλης φύσης. Εδώ στα 17 σχεδόν όλα τα παιδιά , από τη Β’ Λυκείου σταματάνε το βόλεϊ για να επικεντρωθούν στα διαβάσματά και τις σχολικές τους υποχρέωσεις. Τρίτη Λυκείου που είναι οι Πανελλαδικές τα χάνουμε εντελώς από το γήπεδο και μετά σε περίπτωση εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο τα δίνουμε με υποσχετικές σε ομάδες των πόλεων που σπουδάζουν…

Εμείς λοιπόν δουλεύουμε εδώ με παιδιά μέχρι 17-18 χρονών! Παρόλα αυτά μας μένει η ηθική ικανοποιήση για τη δουλειά μας, έχουμε στείλει δύο αθλήτριές μας στην Εθνική Κορασίδων και στις Παγκορασίδες της Προεθνικής. Δουλεύουμε κυρίως στην βάση, έχουμε πολύ καλό υλικό για δουλειά, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ώρες για προπόνηση. Σε μία μικρή πόλη όπως η Δράμα, με μπάσκετ, χάντμπολ, πολλά δηλαδή αναπτυγμένα αθλήματα δεν υπάρχουν κενές ώρες στο γήπεδο. Και πριν από ένα μήνα ιδρύθηκε και άλλη μία ομάδα η ΓΕΑ Δράμας…».