BEACH VOLLEY

VW Futures CEV: Σε Ρόδο και Ίο «καρφώνει» ξανά το… μέλλον της άμμου

VW Futures CEV: Σε Ρόδο και Ίο «καρφώνει» ξανά το… μέλλον της άμμου

Η Ρόδος και η Ίος, μαζί με άλλες 4 ευρωπαϊκές πόλεις επιστρέφουν δυναμικά ξανά στο “χάρτη του διεθνούς Beach Volley περιλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) που θα φιλοξενήσουν τους προσεχείς μήνες τουρνουά στο πλαίσιο του φετινού  VW Beach Pro Tour Futures στην Ευρώπη, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Volleyball World.

Συγκεκριμένα το “Νησί των Ιπποτών”, δώδεκα χρόνια μετά τη διοργάνωση αγώνων του CEV Beach Volleyball Continental Cup 2010, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2022 τα ανερχόμενα αστέρια του Beach Volley, στο διεθνές τουρνουά ανδρών VW Beach Pro Tour Future Ανδρών.

Το “Σμαραγδένιο Νησί”,  με τη επιτυχημένη του διεθνή παρουσία στην ιστορία άθλημα, καθώς στο παρελθόν φιλοξένησε μια σειρά από κορυφαίες διοργανώσεις που άφησαν εποχή, συμπεριλαμβανομένων τουρνουά του World Tour της FIVB, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος CEV αλλά και άλλων σημαντικών διεθνών ραντεβού , θα δώσει ξανά την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να δείξουν τις αγωνιστικές τους αρετές, αγωνιζόμενοι υπό του βλέμματος του επιβλητικού “Κολοσσού”.

Τη σκυτάλη από τη Ρόδο, παίρνει από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022 η Ίος, με τη διοργάνωση του VW Beach Pro Tour Future Ανδρών-Γυναικών. Στην πανέμορφη παραλία και το ειδυλλιακό περιβάλλον του φιλόξενου νησιού των Κυκλάδων, που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 2019 το τουρνουά World Tour 1* της FIVB , με τις διεθνείς μας πρωταθλήτριες Κ. Τσοπούλου/ Δ. Μαναβή να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο, είναι βέβαιο πως θα εμπνεύσει κατάλληλα τους αθλητές να ξεδιπλώσουν στην δαντελένια άμμο τις  ικανότητές τους, αλλά και τους θαυμαστές να απολαύσουν θέαμα υψηλού επιπέδου σε ένα κοσμοπολίτικο και συνάμα φυσικό περιβάλλον.

Θυμίζουμε πως η Ίος θα φιλοξενούσε ένα ακόμη τουρνουά της FIVB και το 2020, αλλά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές αρχικά στην αναβολή της διοργάνωσης και μετέπειτα στην τελική ματαίωσή της.

Nωρίτερα η αυλαία των φετινών τουρνουά θα ανοίξει στην Ισπανία, με την Μαδρίτη να αξιοποιεί την εμπειρία από τη μοναδική γυναικεία διοργάνωση 1* που φιλοξένησε τον Σεπτέμβριο, με δύο τουρνουά Futures, για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Στην άμμο του υπερσύγχρονου Κέντρου Μπιτς Βόλεϊ της ισπανικής Ομοσπονδίας θα πατήσουν πρώτα οι ανδρικές ομάδες από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2022, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, παράλληλα με το τουρνουά στην Ρόδο, 19 έως 22 Μαΐου 2022 , σειρά να “δείξουν τα νύχια” τους έχουν οι γυναικείες ομάδες.

Μετά το δικό μας τουρνουά στην Ίο, ακολουθεί από 28 έως 31 Ιουλίου το τουρνουά ανδρών-γυναικών στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ενώ η αυλαία των φετινών VW Beach Pro Tour Futures της CEV θα πέσει από 25-28 Αυγούστου στο αυστριακό Μπάντεν με ένα ακόμη τουρνουά Aνδρών-Γυναικών.

Αναλυτικά οι σταθμοί των φετινών τουρνουά

Μαδρίτη (Ισπανία): 12 έως τις 15 Μαΐου 2022 (Α)

Μαδρίτη (Ισπανία): 19 έως 22 Μαΐου 2022 (Γ)

ΡΟΔΟΣ: 19 έως 22 Μαΐου 2022 (Α)

ΙΟΣ: 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022 (Α-Γ)

Λιουμπλιάνα (Σλοβενία): 28 έως 31 Ιουλίου (Α-Γ)

Μπάντεν (Αυστρία): 25-28 Αυγούστου (Α-Γ)